SFATURI BUNE 15 decembrie 2018

5 sfaturi de care să ții cont dacă vrei să începi noul an pregătit

de Administrator | 1266 vizualizări

Vine perioada sărbătorilor, una dintre cele mai aglomerate perioade din an, în care jonglăm responsabilitățile cu gândul la vacanța mult-așteptată ce urmează. Este momentul din an în care ne gândim cel mai puternic la noul început care vine odată cu numărătoarea inversă de la Revelion. Cu toate că nu există rețete perfecte sau trucuri absolute, noi venim în ajutorul tău cu 5 sfaturi care să te ajute să începi noul an așa cum trebuie, adică pregătit.

1. Păstrează-ți măcar o zi din concediul de iarnă și pentru odihnă. Curățenie, mâncare, musafiri, iar curățenie, iar mâncare și alți musafiri! Probabil că așa arată, în linii mari, și concediul tău de iarnă, așa că nu e de mirare dacă ești epuizat la început de ianuarie. Oprește timp și pentru tine și lucrurile care te fac fericit. Fie că apelezi la o carte bună, la o seară de spa la tine acasă sau la un film la care tânjeai de mult, oprește agitația din jurul tău măcar puțin și începe să vezi și ce e important doar pentru tine.

2. Dedică timp celor dragi! Dacă pe parcursul anului serviciul și treburile din cotidian ți-au răpit majoritatea timpului, acum, iată că a venit momentul să îi pui și pe cei dragi, familie și prieteni apropiați, în topul listei de priorități. Acesta este momentul când nimic nu mai contează, în afară de a da și de a primi dragoste necondiționată, adică energie pentru a începe anul pregătit.

3. Joacă-te. Un citat celebru al lui Brâncuși spune: „Când ai încetat să fii copil ai murit de mult”. Așa că indiferent ce vârstă ai, nu uita să te bucuri, să râzi din tot sufletul, să faci mici năzdrăvănii sau să sari de bucurie.

4. Nu exagera la masa de Crăciun și Anul Nou. Cu siguranță, vizita la urgențe sau stările de rău nu se potrivesc cu un bun început, așa că nu exagera cu mâncatul. „Câte puțin din fiecare” este regula, nu excepția.

5. Întocmește-ți lista de priorități pentru noul an. O listă scrisă, nu doar imaginată, te ajută să îți dai seama ce anume este important cu adevărat în viața ta. Astfel, vei știi care va fi primul pas în noul an care se anunță și mai bogat în provocări, bucurii și împliniri decât 2018!

Totuși, e important să mai ții minte un lucru: de voința ta depinde totul, așa că nu ezita să faci din propria existență o prioritate. Restul vine de la sine.

Distribuie articolul:  
|

SFATURI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.