FAPTE BUNE 15 noiembrie 2022

„Și tu poți fi un erou. Vino și donează sânge!” – zeci de donatori au participat la cea de-a cincea acțiune de donare de sânge de la Victoria

de Administrator | 338 vizualizări

Aproape 60 de persoane au dăruit puțin din timpul și sângele lor pentru a fi alături de cei aflați în suferință, pe paturile de spital.

Acțiunea organizată în Victoria, marți, 25 octombrie 2022, de către Laboratorul de Fapte Bune șicompania Purolite, în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine din județul Covasna și Așezământul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Victoria s-a aflat la a cincea ediție.

Activitatea, derulată de această dată sub îndemnul Și tu poți fi un erou. Vino și donează sânge!”, a început la ora 8:30 și a durat mai bine de patru ore. Pe lista cu donatori s-au înscris șaizeci și șase de persoane, și cei mai mulți dintre ei (cincizeci și șase, la număr) au fost eligibili pentru a dona.

 „E o mare realizare că și la cea de-a cincea ediție, oamenii au venit în număr atât de mare pentru a dona. Mulți dintre donatori sunt deja recurenți și lucrul acesta e foarte îmbucurător. Le suntem recunoscători acestor eroi pentru că și-au donat atât sângele, cât și timpul, în folosul aproapelui. Îi mulțumim și părintelui Smădu pentru că ne-a pus la dispoziție spațiul din cadrul Așezământului, dar și  colegilor de la Centrul de Transfuzie din Sfântu Gheorghe pentru că parcurg 230 km dus-întors pentru a recolta sânge, dar și pentru profesionalismul și dedicarea lor” a declarat David Papini, Director General al societății Purolite SRL, an Ecolab company.

Campania de colectare a sângelui din Victoria a oferit donatorilor din zonă o modalitate simplă de a participa, fără a fi nevoie să se deplaseze la Brașov sau Sibiu.

Mă bucur că oamenii din comunitatea noastră au înțeles că a dona sânge este un semn de iubire, de solidaritate umană, de dragoste între noi. Este un lucru plăcut lui Dumnezeu și ne bucurăm că putem ajuta și noi, punând la dispoziție spațiul unde se desfășoară recoltarea de sânge ”, a spus preotul paroh Daniel Smădu.

Dintre cei 56 de donatori, aproape jumătate sunt angajați la compania Purolite.

Următoarea acțiune de donare de sânge, în primăvara lui anului  20223

Prima acțiune de donare de sânge din orașul Victoria și totodată prima campanie din cadrul Laboratorului de Fapte Bune a avut loc în luna mai 2019. La acel moment, au participat aproximativ 50 de donatori, fapt care a depășit așteptările organizatorilor. Tocmai de aceea, fiecare campanie ulterioară  de colectare de sânge a fost primită cu același entuziasm.

Ne-am propus ca următoarea acțiune de donare de sânge să o organizăm în perioada martie-aprilie a anului viitor”, a dezvăluit Laura Bâgiu, coordonator-voluntar al acțiunilor de donare de sânge.

Reamintim beneficiile donării de sânge comunicate de Centrul de Transfuzii Sanguine al județului Covasna, pe care le puteți împărtăși cu prietenii sau colegii dumneavoastră, în cazul în care sunt interesați de următoarea campanie de donare de sânge, din primăvară: 

  • se confirmă starea bună de sănătate sau se semnalează o afecțiune depistată în timpul consultației; 
  • scade cu 30% riscul de accident vascular cerebral cu consecințele sale, inclusiv paralizie; 
  • organismul își reîmprospătează sângele; 
  • donatorii de sânge prezintă un risc mai scăzut de infarct miocardic acut; 
  • stimulează imunitatea; 
  • poate ajuta persoanele hipertensive să-și mențină valorile presiunii arteriale în limitele normale;
  •  scade riscul de cancer al celor care donează  sânge în mod regulat,  
  • donatorii de sânge cu greutatea mai mare decât cea normală sunt avantajați de faptul că la o donare de sânge se pierd aproximativ 650 de calorii; 
  • se întocmește un set de analize complete 

Campaniile de donare de sânge organizate la Victoria s-au realizat prin Laboratorul de Fapte Bune, o inițiativă civică a companiei Purolite România, în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine al județului Covasna și Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Victoria.

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.