ECONOMIE 27 aprilie 2020

Compania Purolite investește pentru modernizarea fabricii din România

de Administrator | 1161 vizualizări

Investiție în criză - Americanii de la Purolite se împrumută masiv inclusiv pentru modernizarea fabricii din România

Producătorul american de rășini schimbătoare de ioni Purolite, prezent cu o fabrică în Victoria, a obținut o linie de finanțare de 226 milioane lire sterline (258 milioane euro) de la HSBC, fonduri ce vor fi folosite pentru extinderea facilităților de producție și R&D din Marea Britanie și modernizarea fabricilor din China și România.

Împrumutul a fost contractat de divizia europeană a Purolite, cu sediul în Marea Britanie, și va sprijini operațiunile companiei în vederea continuării furnizării de produse pe bază de rășini schimbătoare de ioni în sectoare esențiale în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Fondată în 1981, Purolite este lider mondial în domeniul tehnologiilor de separare și extracție pe bază de rășini schimbătoare de ioni, având fabrici în SUA, Marea Britanie, China și România și cinci centre de cercetare-dezvoltare.

În România, compania deține o unitate de producție a substanțelor farmaceutice active, situată în orașul Victoria, județul Brașov, cu peste 280 de angajați. Purolite România a obținut afaceri de 201,42 milioane de lei în 2018, ultimul an pentru care sunt disponibile date, și un profit de 7 milioane de lei, comparativ cu un câștig de 16,4 milioane de lei în 2017. Anul trecut, compania a acordat firmei Wabag un contract de 15 milioane de lei pentru contrucția unei stații moderne de epurare a apelor reziduale la Victoria.

sursa: profit.ro

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.