ECONOMIE 21 iunie 2019

Purolite Victoria obține certificarea ISO:14001:2015 în sistemul managementului de mediu

de Administrator | 1125 vizualizări

Compania americană Purolite din Victoria a fost recomandată pentru obținerea certificării ISO 14001:2015 - sistemul de  management de mediu, de către Grupul BSI din Marea Britanie. Certificarea a fost emisă de către BSI în data de 14 iunie 2019 pentru cercetarea, dezvoltarea, fabricarea și furnizarea  de rășini schimbătoare de ioni și adsorbanți sintetici.

Certificarea vine ca o confirmare a faptului că unitatea de producție din România respectă standardele și reglementările locale și europene în domeniul protecției mediului înconjurător.

Despre certificare

Procesul certificării ISO 14001 este unul complex, presupunând din partea organismului de certificare un audit cuprinzător, desfășurat pe parcursul a mai multor zile. De asemenea, pentru companie, acesta reprezintă un proces intern de aliniere ce poate dura peste un an,  o evaluare a sistemului și îmbunătățiri operaționale.

Adelin Ștefanache, managerul SSM din România declară în contextul acestei vești: “Sistemul Managementului de Mediu analizează toate aspectele activităților din Purolite – România și ne permite să construim un cadru de bune practici pentru atingerea, susținerea și îmbunătățirea continuă a obiectivelor – în special în utilizarea eficientă a resurselor (energie și apă) și reducerea deșeurilor. Este un aspect pe care Purolite România îl ia foarte în serios.” Acesta mai adaugă “Toți angajații sunt implicați în acest proces, de la factorii de decizie, până la cei care produc, ambalează și expediază produsele noastre.” 

Satish Bapat, “Global Operation Manager” la Purolite relevă importanța pe care această certificare o are pentru companie: “La nivel global, managementul de mediu face parte de mult timp din strategia de bază a Purolite. Produsele noastre contribuie la menținerea unui mediu înconjurător curat, a surselor de apă fără contaminanți și la îmbunătățirea sănătății oamenilor. Este potrivit ca toate sediile noastre să aibă un rol progresiv în protejarea mediului înconjurător printr-un sistem al managementului de mediu formal.”

Despre activitatea Purolite în România

În Victoria, Purolite deține o unitate de producție a produselor farmaceutice, inspectată de FDA (Food and Drug Administration – Statele Unite), certificată EU cGMP, care are în dotare camere curate pentru fabricarea produselor speciale folosite în aplicații de tip “Life sciences”, laboratoare de înaltă tehnologie pentru cercetare, precum și unități de producție pentru rășini schimbătoare de ioni și adsorbanți polistirenici și acrilici. Purolite deține tehnologii pentru obținerea de rășini speciale care îmbunătățesc calitatea și eficiența pentru aproape toate produsele de consum care există astăzi.

Compania Purolite dorește să mulțumească întregii echipe din Romania, cu o mențiune specială pentru echipa dedicată obținerii certificării ISO condusă de Ian Horton, director administrativ la sediul Purolite din Regatul Unit, pentru eforturile lor dedicate din timpul procesului.

Arvind Verulkar, Directorul General al fabricii, afirmă “Există multe aspecte ale activității Purolite din România care fac această certificare o realizare deosebită. Felicitări echipei din România pentru munca asiduă și dedicarea depusă pentru obținerea certificării ISO 14001! Mulțumiri speciale lui Ian Horton pentru contribuția imensă în ghidarea echipei din România atât pe partea de documentație, cât și pe metodologie. Felicitări de asemenea lui Adelin, Cosmin, Doina și întregii echipe!

Sentimentele sunt  împărtășite și de vicepreședintele Purolite, Jacob Brodie, care afirmă “Felicit echipa din România pentru obținerea certificării ISO 14001. Este o mare realizare și apreciez munca tuturor pentru a atinge acest obiectiv important.”

Fabrica Purolite din România dovedește astfel încă o dată că respectă standardele și regulile de protecție a mediului stabilite de România, Uniunea Europeană și alte organizații internaționale.

Despre Purolite

Purolite este un furnizor global de rășini schimbătoare de ioni, catalizatori și adsorbanți avansați care contribuie la menținerea unei lumi curate și sănătoase. Cu sediul central în Pennsylvania, Statele Unite ala Americii, Purolite deține fabrici de producție certificate ISO 9001 în Statele Unite ale Americii, China și România și operează în cinci centre de cercetare și dezvoltare din America, Europa și Asia.

În industrii precum cea a tratării apei, generarea de energie, industria produselor  farmaceutice, a alimentelor și băuturilor, Purolite aduce pe piață mai multe produse noi  decât orice altă companie producătoare de rășini, fiind singura companie axată exclusiv pe tehnologia rășinilor. Cu cea mai mare și pregătită echipă  tehnică de vânzări și cu peste 40 de birouri de vânzări din mai mult de 30 de țări, Purolite este compania care găsește oricând soluții pentru problemele clienților săi.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.