ECONOMIE 13 ianuarie 2020

România – o prioritate pentru planurile pe termen lung ale companiei americane Purolite!

de Administrator | 1230 vizualizări

Anul 2019 a reprezentat, până acum, unul din cei mai de succes ani ai firmei Purolite, din punct de vedere al afacerilor. Cu peste 25 de ani de activitate în România, unitatea de producție din Victoria are peste 270 de angajați, fiind unul dintre cei mai importanți angajatori din zonă.

Peste 20 de proiecte de responsabilitate socială finanțate într-un singur an

În egală măsură, Purolite a avut în 2019 o implicare fără precedent în proiecte de responsabilitate socială în Țara Făgărașului. Peste 20 de proiecte și inițiative locale au fost finanțate parțial sau integral, prin intermediul platformei proprii - ”Laboratorul de fapte bune”. Aceasta își propune să susțină, finanțeze și promoveze inițiative civice și proiecte derulate de organizații neguvernamentale sau instituții din Țara Făgărașului din domeniul educației, sănătății, culturii și protecției mediului înconjurător. Marea majoritate a beneficiarilor sunt din sistemul educațional, copii preșcolari și școlari. Aflat la primul an de existență, Laboratorul de fapte bune a asigurat finanțări pentru proiecte în care au fost implicate direct peste 2500 de persoane din Țara Făgărașului.

După 25 de ani aici, rolul Purolite România este tot mai important în business-ul global

”Avem un angajament pe termen lung față de România, funcționăm de 25 de ani aici și dorim să ne continuăm activitatea mulți ani de acum înainte. Ne simțim acasă în Victoria și dorim să ne implicăm și mai mult în comunitate în perioada următoare, prin proiecte și inițiative locale, cu scopul de a crește calitatea vieții în zonă” declară Martin Ghosh, administrator al Purolite România.

”Am fost martor la începuturile Purolite în România și am observat dezvoltarea companiei în decursul acestor ani, precum și importanța acesteia pentru business-ul nostru global. Purolite are o strategie pe termen lung, prin care urmărește extinderea și consolidarea prezenței sale în România. Acest lucru ar trebui să ofere garanție actualilor și viitorilor noștri angajați. Odată cu dezvoltarea sa, compania își propune și extinderea implicării în bunăstarea orașului Victoria și a localităților din jurul fabricii” adaugă Satish Bapat, Global Operations Manager.

Investiție de peste 15 milioane de dolari pentru un impact redus asupra mediului înconjurător

În 2019, societatea Purolite a demarat procesul de construcție a unei stații de epurare a apei reziduale de ultimă generație, o investiție de peste 15 milioane de dolari. În acest sens, a fost semnat un contract cu firma WABAG, cu sediul în București, firmă ce aparține grupului cu același nume, lider mondial în managementul apei pentru sectoarele industriale și municipale, care va proiecta, va construi și va asigura funcționarea stației. Noua stație, dotată cu multiple sisteme de epurare, va fi extrem de eficientă în ceea ce privește purificarea apei reziduale, permițând totodată și reutilizarea ei. ”Investiția, asemeni altor multe investiții anterioare, nu avansează în ritmul dorit de noi, întrucât obținerea avizelor și autorizațiilor necesare este un proces lent și de lungă durată. Angajamentul nostru față de comunitatea din Victoria ne obligă să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru ca lucrurile să se întâmple cât mai repede” a declarat Martin Ghosh.

Despre Purolite

Purolite este un furnizor global de rășini schimbătoare de ioni, catalizatori și adsorbanți care contribuie la menținerea unei lumii curate și sănătoase. Cu sediul central în Pennsylvania, SUA, Purolite deține unități de producție certificate ISO 9001 în Statele Unite ale Americii, China și România și operează în cinci centre de cercetare și dezvoltare din America, Europa și Asia.

În industrii precum cea a tratării apei, generarea de energie, industria produselor farmaceutice, a alimentelor și băuturilor, Purolite aduce pe piață mai multe produse noi decât orice altă companie producătoare de rășini, fiind singura companie axată exclusiv pe tehnologia rășinilor. Cu cea mai mare și pregătită echipă tehnică de vânzări și cu peste 40 de birouri de vânzări pe tot mapamondul, Purolite este compania care găsește întotdeauna soluții pentru problemele clienților săi.

În Victoria, Purolite deține și o unitate de producție a produselor farmaceutice, inspectată și certificată de FDA (Food and Drug Administration – Statele Unite), certificată EU cGMP, care are în dotare camere curate pentru obținerea rășinilor speciale, folosite în aplicații de tip “Life sciences”, laboratoare de înaltă tehnologie pentru cercetare, precum și unități de producție pentru rășini schimbătoare de ioni și adsorbanți polistirenici și acrilici. Purolite deține tehnologii pentru obținerea de rășini speciale care îmbunătățesc calitatea și eficiența pentru aproape toate produsele de consum care există astăzi.

În luna iunie a acestui an, Purolite a obținut certificarea ISO 14001:2015 - sistemul de management de mediu. Certificarea vine ca o confirmare a faptului că unitatea de producție din România respectă standardele și reglementările locale și europene în domeniul protecției mediului înconjurător.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.