VEȘTI BUNE 14 octombrie 2021

Efortul comunității, al municipalității și al sponsorilor locali, readuce la viață spitalul din Victoria!

de Administrator | 2305 vizualizări

Peste 90.000 de euro s-au strâns pentru dotarea spitalului, din sponsorizări și donații venite din mediul privat local. Cea mai importantă contribuție, de peste 70.000 de euro, aparține companiei Purolite,

Pe 14 octombrie, în ziua în care creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea celor aflați în nevoie, comunitatea orașului Victoria și a comunelor învecinate s-a bucurat de încă un motiv de mare sărbătoare. Eforturile municipalității de a redeschide spitalul din localitate au cunoscut, în sfârșit, finalitatea mult așteptată, iar unitatea medicală și-a redeschis porțile în cadrul unei ceremonii la care au participat importante oficialități și numeroși localnici. Redeschiderea spitalului a fost unul dintre proiectele prioritare ale noului primar din localitate, Camelia Bertea, care a reușit, pe lângă sprijinul politic de la București, să atragă și susținerea autorităților județene, dar mai ales suportul comunității locale.  ”Sper ca această zi să fie una binecuvântată pentru noi. Mă bucur să mă reîntâlnesc aici cu oameni dragi care au pus umărul pentru redeschiderea acestui spital, de la colegii mei din echipa centrală a USR, consilieri locali, echipa managerială a spitalului,  reprezentanți ai sponsorilor precum și locuitori din Victoria, oameni cu suflet mare, care s-au mobilizat și au lucrat uneori chiar și 12-14 ore pe zi, voluntar, la renovarea spitalului. Fără toți aceștia nu am fi reușit, iar eu nu pot decât să le mulțumesc.” a declarat Camelia Bertea, vădit emoționată la începutul ceremoniei festive. 

Peste 90.000 de euro adunați din donații și sponsorizări, Purolite fiind compania cu cea mai mare contribuție.

Deși nu a primit fondurile solicitate de la Guvern, spitalul a putut fi inaugurat datorită mobilizării extraordinare de care au dat dovadă atât numeroși membri ai comunității, care au muncit voluntar pentru renovarea clădirii, precum și în urma implicării câtorva companii private din localitate. Peste 90.000 de euro s-au strâns pentru dotarea spitalului, din sponsorizări și donații venite din mediul privat local. Cea mai importantă contribuție, de peste 70.000 de euro, aparține companiei Purolite, care a achiziționat și donat spitalului echipamente pentru secția de balneo-fizioterapie, dar a și susținut organizarea evenimentului de inaugurare. Alături de aceasta, contribuții demne de menționat au mai avut societățile Saga SRL, Polux SRL, Neagoe Fluoropolimeri, Carmolimp și Maxam. 

„Facem parte din comunitate, ne dorim ca ea să se dezvolte și e normal să ne implicăm într-un astfel de proiect, atât de important pentru oraș. Ne dorim să creștem împreună în Victoria.” a declarat David Papini, General Manager al Purolite România.

Efortul mediului privat și al comunității a fost remarcat și de oaspetele principal al evenimentului, premierul desemnat, Dacian Coloș, președinte al USR, care a declarat în alocuțiunea sa: ”Este extraordinar faptul că acest spital a fost redeschis prin implicarea comunităţii, prin voluntariat, donaţii, prin benevolat. Lucrul acesta este şi o palmă pe care statul central o primeşte, pentru că el nu e capabil să facă şi să susţină astfel de proiecte. Am avea nevoie de zeci, sute de astfel de proiecte.” 

La eveniment au participat și autorități locale, precum președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, dar și o serie de importanți politicieni USR, printre care fostul ministru al sănătății Ioana Mihăilă și senatorul Irineu Darău. ”Acesta este un eveniment important pentru întreaga comunitate din zonă și mă bucur că am sprijinit alături de doamna primar acest demers, mai ales într-un context de pandemie. Îmi declar încă o dată sprijinul pentru a găsi soluții, fie prin Compania Națională de Investiții, fie din programul ”Anghel Saligny”, să găsim noi resurse pentru a continua dotarea și dezvoltarea acestui spital” a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean. 

Spitalul Orășenesc Victoria are în acest moment o capacitate aprobată de 38 de paturi, ce se va extinde în curând la 50 de paturi, iar investiția în redeschiderea acestuia a generat 60 de noi locuri de muncă în oraș. 

FOTO: K.C. (Comparty)

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.