FAPTE BUNE 25 noiembrie 2019

Ai un proiect în Țara Făgărașului? Poți obține finanțare de la compania Purolite prin platforma Laboratorul de Fapte Bune. Depunerile sunt pe ultima sută de metri.

de Administrator | 1221 vizualizări

Mai sunt doar câteva zile până la închiderea sesiunii de înscriere a proiectelor  în vederea finanțării de către compania Purolite din Victoria, prin intermediul platformei Laboratorul de Fapte Bune. În această etapă, până la data de 30 noiembrie, toate instituțiile sau organizațiile neguvernamentale din Țara Făgărașului vor putea înscrie proiectele pe care vor să le desfășoare în perioada februarie-martie 2020. Proiectele trebuie depuse online pe site-ul www.laboratoruldefaptebune.ro.

În intervalul 01.12.2019-09.01.2020 va avea loc evaluarea proiectelor, între 11.01.2020 și 31.01.2020 se vor semna contractele, urmând ca până la finalul lunii mai, anul viitor, să fie implementate toate proiectele care vor fi obținut finanțarea.

Laboratorul de Fapte Bune oferă finanțări pentru activități din domeniile educației, sănătății, culturii, sportului și de protecție a mediului înconjurător, desfășurate pe teritoriul Țării Făgărașului (Victoria, Ucea, Făgăraș și localitățile învecinate). În procesul de selecție al proiectelor vor fi luate în considerare:

* numărul persoanelor direct influențate de proiect

* domeniile vizate

* impactul pe termen lung

* experiența aplicantului

* resursele umane pe care le are aplicantul pentru a putea implementa proiectul

* localizarea proiectului (zona asupra căreia acesta va avea impact)

* bugetul necesar desfășurării proiectului (ponderea bugetului necesar în bugetul total din această etapă).

În prima etapă de finanțare a proiectelor, pe platforma Laboratorul de Fapte Bune au fost înscrise 23 de proiecte, din care 15 au obținut finanțare, suma totală depășind 24.000 de dolari. Domeniile susținute au fost educația, cultura, sportul și protejarea mediului înconjurător iar printre instituțiile și asociațiile care au beneficiat în prima etapă se regăsesc Clubul Copiilor Victoria – cu proiectele  ”Micul Bucătar”, Festivalul Național de teatru Bona Fortuna, Concursul naționale de Educație Ecologică și Informatică ”Floare de Colț” dar și amenajarea spațiilor din cadrul clubului, Liceul Teoretic I.C. Drăgușanu din Victoria, care a beneficiat de achiziționarea unei stații de sonorizare dar și de dotarea cu mobilier a trei săli de clasă. De asemenea, Așezământul Social ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” a primit finanțare pentru mobilarea și dotarea spațiilor iar din Făgăraș, Colegiul Tehnic ”Aurel Vijoli” și Clubul Copiilor s-au bucurat de sprijinul Purolite.

Laboratorul de Fapte Bune este o inițiativă a companiei PUROLITE România care-și propune să susțină, finanțeze și promoveze inițiative civice și proiecte derulate de organizații neguvernamentale sau instituții din Țara Făgărașului din domeniul educației, sănătății, culturii și de protecție a mediului înconjurător.

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.