FAPTE BUNE 15 noiembrie 2018

Bani în schimbul electrocasnicelor mari reciclate, sâmbătă, în Victoria

de Administrator | 921 vizualizări

Nu-ți mai umple casa cu electrocasnice stricate...” este îndemnul lansat de Primăria Victoria odată cu noua campanie de reciclare a electrocasnicelor. Aceasta se va derula sâmbătă, 17 noiembrie a.c.. Toate electrocasnicele vor fi preluate gratuit și vor fi duse la un centru de reciclare, ba mai mult, pentru deșeurile mari se vor oferi până la 20 de lei.

În 17.11.2018, hai la mașina de reciclare sau sună la numărul de telefon: 0744507402 și scapă de electrocasnicele stricate!!! GRATIS le luăm pe toate...garantăm că-s reciclate!! Dai deșeuri mari și grele? Primești bani pe ele: 20 de lei – frigidere și lăzi frigorifice, mașini de spălat automate complete, 10 lei – alte deșeuri complete cu greutatea mai mare de 20 de kg”, arată mesajul postat pe Facebook de Primăria Victoria.

În România se colectează doar 40.000 de tone de deșeuri electrice şi electronice, iar cantitatea normală ar trebui să ajungă la 90.000 de tone. Potrivit asociațiilor de colectare a deșeurilor, doar un sfert dintre români duc aparatele electrocasnice vechi la reciclare. Majoritatea aruncă un televizor la 5 ani şi au în medie peste 300 de kilograme de aparatură electrică şi electronică în locuinţă.

Reciclarea electrocasnicelor mari este foarte importantă pentru că, de exemplu, în cazul unui frigider, această acțiune înseamnă economisirea a 2.800 de kg de dioxid de carbon, echivalentul a 13.000 de kilometri parcurşi cu maşina.

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.