FAPTE BUNE 3 iunie 2019

Bikeathon Țara Făgărașului adună din nou energiile comunității

de Administrator | 940 vizualizări

14 proiecte sunt înscrise în cursa pentru strângerea de fonduri

Bikeathon Țara Făgărașului, evenimentul sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea  locală, organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, ajunge sâmbătă, 8 iunie, la cea de-a VI-a ediție. În cursa pentru strângerea de fonduri sunt înscrise 14 proiecte.

Biciclişti, susţinători, voluntari - o mare de bucurie şi energie în sprijinul comunităţii. Mulţumim tuturor şi vă aşteptăm cu drag sâmbătă, 8 iunie, la Cetatea Făgăraş să punem comunitatea în mişcare pentru a şasea oară consecutiv”, au transmis organizatorii Bikeathon pe pagina oficială de Facebook.

Proiectele pentru care se strâng fonduri în cadrul celei de-a VI-a ediții sunt: „Primul ajutor medical în cadrul serviciului de pompieri Cobor”, „Cabana Urlea, împreună redeschidem poarta estică de acces spre Creasta Făgărașului”, „Pedalează pentru PĂDURE!”, „Mobilizăm Fondul Scaunelor Rulante pentru 8 persoane cu dizabilități din Țara Făgărașului”, „Educație pentru TINEri”, „TABĂRA DIN SATUL MEU – tabere gratuite pentru copiii de la țară”, „EVADART”, „Vreau sa fiu din nou campion!”, „Sunt copil și eu! Vreau la mare…”, „Supraviețuire împreună!”, „Dăruiește-mi șansa să fiu autonom”, „Teren de baschet între blocuri”, „Sport pentru o comunitate sănătoasă” și „Urlea Eco Trail Run 2019”.

Primele 5 ediții ale evenimentului s-au bucurat de un bilanț răsunător: 2.519 bicicliști înscriși, 23.977 km pedalați, 473 voluntari, 1.766 donatori, 336.756 lei strânși, 66 proiecte comunitare.

Doar la ediția de anul trecut, au fost organizate 8 curse, la care s-au înscris 736 bicicliști, 154 de voluntari și au adunat peste 1.500 spectatori. S-au strâns în total 161.756 lei pentru cele 14 proiecte comunitare înscrise atunci.

Pe lângă componenta de concurs, Bikeathon aduce și activități de socializare și culturale, astfel că și susținătorii se pot bucura pe deplin de eveniment.

Între orele 9:30 și 15:30 se derulează proiectul foto „Înger pentru o zi”, dar se pot trăi și experiențe medievale prin tir cu arcul, experiențe științifice cu Științescu, recuperare practică prin yoga, recuperare prin masaj, recuperare prin terapie Bowen. Nu va lipsi nici gulyas show sau zonele de relaxare în hamace și puff, anunță organizatorii.

Seara, vor avea loc proiecții de film și concerte sau chiar cântări cu grupuri de chitară. 

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.