FAPTE BUNE 14 mai 2020

CEC Bank sponsorizează Spitalul Municipal din Făgăraș cu 20.000 de euro

de Administrator | 920 vizualizări

Banii primiți vor fi folosiți pentru dotarea secției de Terapie Intensivă

CEC Bank, instituția financiară cu cea mai lungă tradiție și cea mai extinsă rețea teritorială din România, se alătură luptei împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus. CEC Bank a acordat sponsorizări în valoare de aproximativ un milion de lei (200.000 de euro) către nouă spitale publice din cele mai afectate regiuni ale țării, pentru achiziția de echipamente de protecție și materiale necesare pentru personalul din spitalele din România.

Spitalul Municipal Făgăraș a primit și el peste 20.000 de euro de la această instituție. Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație, a explicat într-o declarație de presă cum vor fi folosiți: „Banii de la CEC Bank, împreună cu cei primiți de la primăriile din zonă, vor fi folosiți pentru dotarea secției de Terapie Intensivă cu acele ventilatoare necesare astfel încât, dacă va veni al doilea val de epidemie și dacă vor apărea cazuri în Țara Făgărașului, spitalul să poată trata pacienții în condiții corespunzătoare. Faptul că am fost selectați pentru această donație demonstrează faptul că poziția noastră a fost auzită și măsurile luate pe timpul stării de urgență au fost corecte. Practic, reprezentanții unității spitalicești, ai Primăriei Făgăraș și ai instituțiilor din Țara Făgărașului, implicate în această luptă împotriva virusului, au dat rezultate. Faptul că am izolat pacienții de la Dializă, faptul că am testat masiv și , nu în ultimul rând, că am insistat ca „Dr. Aurel Tulbure” să fie retras de pe lista spitalelor suport Covid – mergând pe principiul că virusul trebuie izolat, nu diseminat – a dat roade. Suntem bucuroși că astăzi, când încetează starea de urgență, putem să spunem că acest virus nu există în Țara Făgărașului. Am reușit prin efort comun să oprim apariția virusului. La Spitalul Municipal Făgăraș nu s-a prezentat până în acest moment nicio persoană infectată cu noul coronavirus, iar din cei testați nu a fost nimeni confirmat pozitiv. Măsurile preventive sunt aplicate în continuare. Toți pacienții care se prezintă la Compartimentul de Primiri Urgențe sunt testați, la fel și personalul medical. De asemenea, sunt testați periodic pacienții de la Centrul de Dializă”, a declarat Mariana Câju.

CEC Bank a sponsorizat nouă spitale, atît din București cât și din orașe medii și mici din opt județe unde se înregistrează un număr mai ridicat de îmbolnăviri decât media la nivelul țării: Suceava (Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava), Timiș (Spitalul Municipal "Dr. Teodor Andrei" Lugoj), Alba (Spitalul Municipal Blaj), Hunedoara (Spitalul Municipal Orăștie), Constanța (Spitalul Municipal Medgidia), Brașov (Spitalul Municipal „Aurel Tulbure” Făgăraș), Neamț (Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț) si Galați (Spitalul Municipal "Anton Cincu" Tecuci). Sumele vor fi folosite pentru achiziția de echipamente și materiale sanitare necesare personalului din spitale pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

"CEC Bank s-a implicat în cauze relevante pentru români și pentru comunitățile aflate în nevoie. Sponsorizăm aceste nouă spitale din orașe mai mici – dar care se află în comunitățile cele mai afectate de noul coronavirus. De asemenea, am lansat oferte speciale de creditare pentru salariații din spitale - pentru a ne arata recunoștința față de cei care luptă în prima linie și au grijă de noi și am luat măsuri speciale pentru plata pensiilor, pentru a proteja persoanele vârstnice, cei mai vulnerabili în fața acestei boli", declară Bogdan Neacșu, Președinte, Director General CEC Bank.

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.