FAPTE BUNE 10 decembrie 2018

Compania Purolite va investi peste 30.000 de dolari în 2019 în comunitatea locală din Țara Făgărașului, prin intermediul platformei ”Laboratorul de fapte bune”

de Administrator | 981 vizualizări

Laboratorul de Fapte Bune a fost lansat oficial în decembrie

Anul 2019 vine cu un buget generos, de aproximativ 30.000 de dolari, bani care vor putea fi investiți în comunitatea locală din Țara Făgărașului, prin intermediul Laboratorului de Fapte Bune. Platforma va finanța inițiativele și proiectele derulate de organizații sau instituții din Țara Făgărașului, în domeniul educației, sănătății, culturii, sportului și al protecției mediului înconjurător. Anunțul a fost făcut în 6 decembrie, la Victoria, odată cu lansarea oficială a proiectului de responsabilitate socială și implicare civică în Țara Făgărașului al companiei Purolite România.

Printre invitații prezenți la eveniment s-au numărat delegați ai instituțiilor locale din zonă, ai organizațiilor non-guvernamentale din Țara Făgărașului, diverși beneficiari ai unor finanțări mai recente, dar și reprezentanți ai companiei Purolite împreună cu un grup de voluntari din rândul angajaților.

Găzduit de Biblioteca Orășenească din Victoria, într-un cadru prietenos și relaxat, evenimentul a prilejuit organizatorilor ocazia de a comunica intenția serioasă și asumată a companiei Purolite de a investi în viitorul comunității locale.

Laboratorul de Fapte Bune este, în fapt, o platformă care își propune să înlesnească susținerea și finanțarea inițiativelor și proiectelor derulate de organizații sau instituții din Țara Făgărașului din domeniul educației, sănătății, culturii, sportului și al protecției mediului înconjurător.

Purolite este acasă în Țara Făgărașului. Avem peste 275 de angajați și intenții de extindere a activității noastre aici. Ne dorim nu doar să oferim locuri de muncă, cu precădere locuitorilor din Victoria și din satele învecinate, dar și să avem o relație de „bună vecinătate” cu comunitatea. Ne dorim să investim în acest sens și avem planuri concrete, aflate în derulare, ca în curând să dispunem de propria stație de epurare și în acest fel să eliminăm orice fel de inconvenient pe care locuitorii din zonă l-ar resimți în urma prezenței noastre aici. În plus, pentru că vrem să ne aducem aportul la educația, cultura, sănătatea și mediul în care trăiesc oamenii din zonă, vom finanța proiecte și inițiative locale care au un impact pozitiv asupra comunității”, a declarat directorul general al Purolite România, Arvind Verulkar, în luarea sa de cuvânt adresată participanților.

«Aici suntem acasă!» e mesajul cu care Purolite se adresează comunității din Țara Făgărașului și cred că nu sunt doar vorbe ci lucrurile se „văd” și în fapte. În primul rând, inițiativa construirii unei stații de epurare proprii, care să elimine orice disconfort pentru locuitorii din zonă, e mai mult decât un proiect, e o realitate în curs de implementare. În al doilea rând, șansa oferită comunității de a se dezvolta prin investiția în oameni și proiectele lor este una extraordinară. Cred foarte mult în dezvoltarea unei relații constructive și de durată între Purolite și comunitate, pentru că împreună suntem întotdeauna mai buni”, punctează și reprezentatul agenției de comunicare Comparty, care coordonează proiectul Laboratorul de Fapte Bune, Daniel Santa.

Cine poate obține finanțare și cum

Organizațiile și instituțiile care își doresc să beneficieze de finanțare în proiectele lor au la îndemână platforma de pe site-ul https://laboratoruldefaptebune.ro. Aici pot fi depuse solicitările într-una din cele două etape de finanțare programate pe parcursul viitorului an.

Compania a anunțat momentan un buget de finanțare de circa 30.000 de dolari.

Potrivit calendarului de finanțare, etapele de selecție vor fi împărțit în două sesiuni: de vară, respectiv de iarnă.

Astfel, pentru sesiunea de vară, înscrierea proiectelor pe platforma https://laboratoruldefaptebune.ro se va putea face în perioada 01.01.2019 - 14.02.2019. În 15.02.2019 - 14.03.2019 va avea loc evaluarea, respectiv etapa de solicitare de informații suplimentare. În perioada 16.03.2019 va avea loc anunțare proiectelor eligibile, iar în intervalul 17.03.2019 - 30.03.2019 se vor semna contractele. Implementarea proiectelor și supervizarea finanțării se va face în 01.04.2019 - 30.09.2019.

Detalii despre criteriile de eligibilitate și de selecție, precum și despre tipurile de activități și inițiative susținute, pot fi găsite pe site-ul http://www.laboratoruldefaptebune.ro.

Compania PUROLITE, finanțatorul programului, este principalul producător de rășini schimbătoare de ioni, care sunt utilizate în aproape toate industriile: de la industria farmaceutică, alimentară, nucleară și fosilă, până la industria petrochimică, de minerit, dar și purificarea și dedurizarea apei. Aceasta a fost înființată în 1981 și are sediul central în Philadelphia (SUA).  Purolite România este prezentă în Victoria (județul Brașov) de peste 22 de ani.

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.