FAPTE BUNE 7 aprilie 2020

Purolite Victoria donează 10.000 de dolari către Spitalul de Boli Infecțioase Brașov

de Administrator | 1978 vizualizări

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov a primit o donație de 10.000 de dolari din partea companiei Purolite, cu sediul în Victoria. Fondurile vor fi îndreptate către achiziționarea de echipamente de protecție și dezinfectanți, spun reprezentanții unității spitalicești.

Lupta împotriva inamicului nevăzut, virusul SARS-CoV2 are nevoie, acum mai mult decât oricând, de aliați de nădejde și curaj. Cele două caracteristici sunt întâlnite tot mai des în societatea noastră, iar un exemplu vine de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, unde medicii din prima linie găsesc parteneri în societatea civilă, dar și în rândul autorităților locale.

Printre cei care au dorit să întindă o mână de ajutor și să vină în sprijinul eroilor din sistemul medical este compania Purolite cu sediul în orașul Victoria, care a făcut o donație de 10.000 de dolari în contul spitalului.

E o donație foarte importantă. Vom achiziționa echipamente de protecție și dezinfectante, pentru că ne așteptă o bătălie lungă. Ne ajută toată lumea: și Consiliul, și alți donatori, iar din toți banii pe care îi primim asta ne-am propus să tot luăm echipamente de protecție. Nu știm cât va dura această pandemie, vrem ca personalul nostru să lucreze în maximă siguranță. Deocamdată stăm bine, dar vrem să avem un stoc de patru, cinci luni, să fim siguri. Bunul Dumnezeu știe când se va termina totul. Le mulțumim din suflet tuturor celor care ne ajută și că s-au gândit la noi în asemenea momente”, ne-a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase, epidemiologul dr. Ana Dora Godri.

Este cert, de asemenea, și că cei mai importanți aliați ai sistemului medical în momentul de față sunt chiar cetățenii care ascultă sfaturile medicilor și respectă măsurile recomandate de autorități.

Să stea în casă și să respecte toate indicațiile autorităților. E foarte important să stea în casă, ca să putem rupe acest lanț. Procesul epidemiologic asta presupune: un emițător, un receptor și o cale de transmitere. Și ca să putem întrerupe procesul epidemiologic, trebuie să tai calea de transmitere. Iar singura cale de a întrerupe acest proces este ca oamenii să stea în casă, să se spele pe mâini, dacă e strict necesar să iasă din casă atunci să poarte mască, să păstreze distanța socială. Nu sunt vorbe în vânt, chiar funcționează aceste măsuri”, a mai transmis medicul Ana Dora Godri.

În județul Brașov sunt confirmate 138 de cazuri de COVID-19, potrivit informațiilor Institutului Național de Sănătate Publică, prezentate în bilanțul de luni 6, aprilie.

La nivel național, numărul pacienților infectați se ridică la 4.057. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate.

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.