FAPTE BUNE 23 ianuarie 2019

FOTO Salvați din Munții Făgăraș de jandarmii din Sâmbăta și salvamontiștii din Victoria

de Administrator | 1021 vizualizări

Epuizarea fizică le-a venit de hac turiștilor din București și Brăila

Salvamontiștii din Victoria și jandarmii montani din Sâmbăta au fost chemați în ajutor de trei turiști rămași captivi în Munții Făgăraș din cauza epuizării fizice. Misiunea, derulată săptămâna trecută, mai exact pe 19 ianuarie, s-a încheiat cu bine.

„Astăzi, în jurul orei 06.00, printr-un apel pe numărul unic de urgență 112, trei persoane, care se deplasau către Cabana Turnuri din Masivul Făgăraș, anunțau că nu mai pot continua deplasarea, din cauza epuizării fizice îndelungate.

În urma acestui apel, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Sâmbăta, împreună cu 4 salvamontiști au pornit în căutarea lor.

Cele trei persoane au fost găsite de echipa de salvare la o distanță de aproximativ 15 minute de cabană, însă din cauza dificultății traseului și a oboselii nu au mai putut continua deplasarea.

Jandarmii și lucrătorii Salvamont le-au oferit alimente și ceaiuri calde pentru a-și recăpăta energia și i-au ajutat să coboare, în siguranță, până în orașul Victoria”, au transmis jandarmii brașoveni, printr-o informare publicată pe propria pagină de Facebook.

Persoanele în cauză nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, mai notează aceeași sursă.

Sursă foto: Facebook/ Jandarmeria Brașov. 

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.