FAPTE BUNE 27 august 2019

Leonardo DiCaprio donează 5 milioane de dolari pentru salvarea pădurilor amazoniene

de Administrator | 1165 vizualizări

Earth Alliance, o iniţiativă de mediu susţinută de actorul american Leonardo DiCaprio, s-a angajat să doneze 5 milioane de dolari pentru conservarea pădurilor din Amazonia, în urma situaţiei alarmante declanşate de propagarea incendiilor în această regiune a lumii, informează variety.com.

După lansarea sa de duminică, fondul de urgenţă creat de această organizaţie - Amazon Forest Fund - va sprijini parteneri locali şi comunităţi indigene în eforturile lor de a proteja habitatele sensibile din Amazonia.

Suma anunţată va fi donată în beneficiul a cinci organizaţii locale: Instituto Associacao Floresta Protegida (Kayapo), Coordination of the Indigenous Organizations of the Brazilian Amazon (COIAB), Instituto Kabu (Kayapo), Instituto Raoni (Kayapo) şi Instituto Socioambiental (ISA).

Potrivit site-ului dedicat acestui fond, peste 72.000 de incendii au fost raportate de Institutul Naţional de Cercetări Spaţiale (INPE) din Brazilia - o creştere considerabilă în raport cu totalul de 40.000 de incendii din 2018 -, care pot fi atribuite în mare parte unei creşteri fără precedent a despăduririlor practicate de crescătorii de bovine şi de cultivatorii agricoli.

Incendiile amazoniene au declanşat, de asemenea, un val de proteste online, în urma cărora o serie de celebrităţi şi-au utilizat conturile de pe reţelele de socializare pentru a creşte gradul de conştientizare la nivel planetar în legătură cu această situaţie ecologică.

„Cea mai mare pădure tropicală din lume reprezintă un element critic al soluţiei climatice globale. Fără Amazonia, nu putem să ţinem sub control încălzirea Pământului", a scris Leonardo DiCaprio într-un mesaj publicat pe Instagram.

Înfiinţată în iulie de Leonardo DiCaprio, Laurene Powell Jobs şi Brian Sheth, Earth Alliance este o organizaţie care luptă împotriva modificărilor climatice, condusă de o echipă managerială independentă compusă din oameni de ştiinţă şi specialişti în conservarea naturii. Organizaţia militează pentru protejarea ecosistemelor şi a animalelor sălbatice, asigurarea echităţii în domeniul climei, sprijinirea energiilor regenerabile şi respectarea drepturilor indigenilor.

Sursa: AGERPRES

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.