FAPTE BUNE 19 noiembrie 2018

O masă caldă în dar - manifestarea purtării de grijă pentru oamenii nevoiași din Victoria

de Administrator | 1106 vizualizări

Nu toți dintre noi avem posibilitatea de a lua masa în oraș și sigur sunt mulți oameni, printre care și copii sau bătrâni care adorm seara cu stomacul gol, dar cu inima plină de speranță. Speranță că într-o zi le va fi mai bine.

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, peste 50 de persoane din Victoria care au o situație financiară precară au beneficiat de o masă caldă oferită de Laboratorul de Fapte Bune. Acțiunea a fost inițiată de compania Purolite, prin voluntarii Laboratorului de Fapte Bune, care și-a dorit să se implice și să ajute comunitatea din care face parte.

Cu câteva zile înainte, voluntarii au luat la pas Victoria și au mers la fiecare dintre acești oameni acasă pentru a-i invita să ia masa în oraș.

”Această acțiune pe care am întreprins-o pentru o parte din locuitorii Victoriei a venit din dorința de a ajuta încă o dată comunitatea în care ne desfășurăm activitatea și din care facem parte și noi. Ne-am dorit să aducem un zâmbet pe chipul acestor oameni, care încă de când le-am lansat invitația ne-au primit foarte bucuroși” a declarat reprezentantul companiei Purolite.

Pentru a face acest lucru posibil, la inițiativa Purolite, prin voluntarii Laboratorului de Fapte Bune, s-au alăturat cei de la Fornetti Cafe, care au pus la dispoziție spațiul, dar și echipa Connie’s, formată din Carmen Popa și Ana Maria Miclea, care cu pricepere și dăruire au pregătit meniurile. Voluntarii i-au servit la mese pe beneficiarii acestei acțiuni iar pe cei care nu s-au putut deplasa până la Fornetti – bătrâni mai neputincioși sau persoane cu dizabilități locomotorii sau imobilizați la pat – voluntarii i-au vizitat acasă pentru a le oferi un strop de bucurie sub forma unei mese calde.

”Pentru noi a fost un experiență foarte plăcută. Viața ar fi un pic searbădă dacă ne-am gândi numai la noi, fără să încercăm să dăruim. Fie că e vorba de alimente, timp, o mângâiere sau o vorbă bună, oricare dintre ele au un minunat efect de bumerang. Ajungi acasă și nu știi de ce zâmbești. În situația acestor oameni putea fi oricare dintre noi sau dintre cei apropiați ai noștri. De fapt, ei sunt ai noștri dacă stau să mă gândesc mai bine, pentru că noi toți facem parte din aceeași comunitate” a declarat unul dintre voluntarii Laboratorului de Fapte Bune.

Organizatorii își doresc ca această acțiune să nu se termine aici, ci să aibă continuitate și, în timp, să implice mai multe resurse pentru desfășurarea ei.

Laboratorul de Fapte Bune este o inițiativă a companiei PUROLITE România care-și propune să susțină, finanțeze și promoveze inițiative civice și proiecte derulate de organizații neguvernamentale sau instituții din Țara Făgărașului din domeniul educației, sănătății, culturii și de protecție a mediului înconjurător. Un alt obiectiv este implicarea activă în viața comunității locale din care face parte.

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.