FAPTE BUNE 20 iunie 2018

Peste 700 de participanți au pedalat la Bikethon 2018

de Administrator | 618 vizualizări

Bikeathon, evenimentul sportiv de strângere de fonduri pentru a ajuns la ediția a V-a

Sute de oameni au participat la unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din Făgăraș eveniment care, mai presus de latura sportivă, are și o latură filantropică, de implicare și susținere a proiectelor din comunitatea Țării Făgărașului.

Anul acesta, pe 9 Iunie 2018, în cadrul concursului caritabil de biciclete. 736 de bicicliști au pedalat pentru cele 14 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului iar 350 de susținători au ales să contribuie financiar la Bikeathon, astfel încât proiectele propuse de comunitatea din Țara Făgărașului să poată fi realizate.

Cei mai mulți bicicliști au fost din Făgăraș, urmând orașele: Victoria, Brașov, Sibiu, București. La cursa de 70 de kilometri au participat 18 bicicliști, la cea de 46 de kilometri au pedalat 39 de bicicliști iar la cea de 22 de kilometri au participat 72 de bicicliști. Cursa populară de 10 kilometri a adunat la start 319 participanți, iar la cursele pregătite pentru cei mici au pedalat 281 de copii. 150 de voluntari au contribuit la buna desfășurare a evenimentului.

Anul acesta, în premieră la Bikeathon, a existat o cursă dedicată persoanelor cu dizabilități, care s-a desfășurat pe o distanță de 4 kilometri. În cadrul acesteia au participat 7 persoane care folosesc scaunul rulat sau handbike-ul.

Pe parcursul evenimentului, în jurul Cetății Făgărașului au avut loc activități pentru participanți și susținători, precum tir cu arcul, Zumba, activități pentru copii sau hămăceală

Bikeathon este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru proiecte şi cauze din comunitatea făgărăşeană coordonat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Mecanismul după care funcționează este unul cât se poate de simplu și de transparent: organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi bicicliștii aleg cauza pentru care se implică iar susţinătorii donează o sumă de bani  pentru favoriții lor.

Dintre sponsorii locali care s-au implicat în acest proiect reamintim: Purolite Victoria, Upruc CTR, Fennec Fox Rubber Eastern Europe SRL și Sacred Dacie SRL.

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.