FAPTE BUNE 20 aprilie 2019

Purolite a finanțat primele două proiecte din cadrul inițiativei civice Laboratorul de Fapte Bune

de Administrator | 2089 vizualizări

Concursul gastronomic Micul Bucătar și Eco-școala de pe Viștișoara, primele două proiecte finanțate de Laboratorul de Fapte Bune au fost deja implementate

Joi, 18 aprilie 2019, la Clubul Copiilor Victoria s-a desfășurat concursul de gastronomie ”Micul Bucătar”, în cadrul Programului ”Școala Altfel” finanțat de Laboratorul de Fapte Bune.

La acest proiect s-au înscris 42 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Ucea de Jos, Liceului Teoretic “Ion Codru Drăgușanu” și a Colegiului Tehnic “ Dr. Alexandru Bărbat” din Victoria.

Scopul acestui concurs a fost de a oferi elevilor o experiență utilă, plăcută și in același timp educativă.

Elevii au realizat preparate culinare lichide, preparate de bază și deserturi într-o gamă foarte diversificată.

Munca și strădania elevilor a fost apreciată de juriul format din  3 cadre didactice iar jurizarea s-a realizat pe fiecare nivel de vârstă, fiind premiate primele trei preparate pregătite de eleviii fiecărui ciclu școlar: cel primar, gimnazial și liceal.

De asemenea, vineri, 19 aprilie 2019, elevii Școlii Gimnaziale din Viștea de Jos au simțit din nou bucuria de a contribui la protejarea mediului înconjurător. Aproximativ 20 de copiii cu vârstele cuprinse între 9 și 14 ani, însoțiți de cadrele școlare, voluntarii Laboratorului de Fapte Bune și ceilalți parteneri ai proiectului au plantat puieți de molizi pe Valea Viștișoarei.

Totul s-a desfășurat în cadrul proiectului Eco-școala de pe Viștișoara finanțat de Laboratorul de Fapte Bune, acțiunea de plantare de puieți fiind prima din acest proiect, urmând că până în luna iulie să mai fie realizate câteva acțiuni de ecologizare și de învățare transdisciplinară, prin diverse activități formale într-un context nonformal.

Laboratorul de Fapte Bune este o inițiativă a companiei PUROLITE România care-și propune să susțină, finanțeze și promoveze inițiative civice și proiecte derulate de organizații neguvernamentale sau instituții din Țara Făgărașului din domeniul educației, sănătății, culturii și de protecție a mediului înconjurător.

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.