FAPTE BUNE 24 decembrie 2020

Vânătoarea de cadouri, în Victoria

de Administrator | 925 vizualizări

În pragul sărbătorilor de iarnă, fiecare dintre noi simte nevoia de a fi mai bun și mai darnic. Într-un orașul Victoria,spiritul sărbătorilor se manifestă anul acesta printr-o vânătoare de cadouri. Și, pentru ca acest schimb de cadouri să respecte regulile de distanțare socială, participanții nu trebuie să se întâlnească, ci doar să ascundă prin oraș cadourile pe care doresc să le dăruiască. Chilie Cristina a fost primul ”Moș” din oraș și îndeamnă la joc toți participanți care vor să simtă mai intens bucuria darului.

Cum s-a născut această idee? Cine a avut inițiativa?

Chilie Cristina: Vânătoarea de Cadouri nu este ideea mea. Ma gândeam în ce mod aș putea să fac niște cadouri unor persoane necunoscute și așa am găsit pe un site această idee. Inițiativa am avut-o eu. M-am gândit că nu ar strica o astfel de experiență în oraș, cu scopul de a aduce o bucurie și un zâmbet unor oameni.

Cum se desfășoară această #vânătoaredecadouri?

C. C.: Deoarece eu am început jocul am lăsat 3 săculeții în 3 puncte diferite ale orașului. Am făcut poze cu locurile unde am lăsat pachetele, fiind un oraș mic cam toată lumea cunoaște orașul. Persoanele care găsesc câte un pachet la rândul lor trebuie să pregătească 3 pachețele, să facă poze unde au lăsat cadourile cu indicii cât mai clare. În săculeț, alături de cadouri, am lăsat câte un bilețel cu pașii care trebuie să îi urmeze.

Ce reacții ați primit din partea locuitorilor orașului?

C. C.: Reacțiile au fost destul de multe și pozitive. Dar, din păcate, reacții au fost doar pe Facebook multe, numărul persoanelor care au participat a fost foarte mic.

Ce dorești să schimbi prin această inițiativă în orașul Victoria?

C. C.: Bineînțeles ca mi-aș dori ca oamenii să fie mai darnici nu doar de Crăciun, ci și în cursul anului. Dar dacă tot aceasta este perioada cadourilor să încercăm să fim mai buni, nu doar cu apropiații noștri, ci și cu persoane necunoscute. Faptul ca aduci un zâmbet îți aduce bucurie ție în primul rând și după aceea persoanei căreia îi oferi.

Dacă ar trebui să transmiți un mesaj cititorilor, care ar fi acela?

C.C:  Cu un simplu gest putem putem aduce bucurie și zâmbete. Cred că e nevoie să fim mai empatici. Poate anul viitor va lua altcineva o astfel de inițiativă și vor fi mai mulți oameni care vor participa (și nu în mediul virtual, ci în cel real).

Îi mulțumim Cristinei pentru gestul minunat, iar pe voi, dragi cititori, vă îndemnăm să intrați în joc și să împărțiți cadouri. Este atât de ușor să dăruiți zâmbete, iar acum aveți un motiv în plus. Vă dorim un Crăciun liniștit și daruri oferite și primite din suflet!

 

photo credit: Artographica

Distribuie articolul:  
|

FAPTE BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.