SPORT 25 ianuarie 2019

Când are loc Bikeathon Țara Făgărașului, ediția din 2019?

de Administrator | 965 vizualizări

Săptămâna viitoare încep deja înscrierile proiectelor

Bikeathon Țara Făgărașului, concursul de pedalat care strânge fonduri pentru proiecte din comunitate, revine în 2019 pe data de 8 iunie. Evenimentul, popular între cicliștii din întreaga țară, ajunge astfel la a VI-a ediție.

Campania Bikeathon se desfăşoară în 3 etape:

  • Etapa 1: Înscriere proiecte/cauze: 29 ianuarie – 28 februarie;
  • Etapa 2: Înscriere bicicliştilor: 5 martie– 31 mai;
  • Etapa 3: Înscrierea de susţinători pentru biciclişti/cauze/proiecte: 8 martie – 30 iunie.

Anul trecut, pe 9 Iunie 2018, s-a derulat cea de-a V-a ediție a concursului caritabil de biciclete. 736 de bicicliști au pedalat pentru cele 14 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, adunând astfel fondurile necesare pentru ca aceste proiecte să poată prindă viață. Suma mobilizată a fost de 161.756 lei, obținută din proiecte, sponsorizări și donații. 350 de susținători au ales să contribuie financiar la Bikeathon, astfel încât proiectele propuse de comunitatea din Țara Făgărașului să poată fi realizate.

Cei 736 de bicicliști au pedalat 8.386 de kilometri într-una din cele 8 curse pregătite de organizatori și derulate pe parcursul întregii zile. Cei mai mulți bicicliști au fost din Făgăraș, urmând orașele: Victoria, Brașov, Sibiu, București. La cursa de 70 de kilometri au participat 18 bicicliști, cursa fiind câștigată de Vlad Alexandru Mateiu la masculin și de Mirela Isopescu la feminin. 39 de bicicliști au pedalat la cursa de 46 de kilometri și 72 de bicicliști la cea de 22 de kilometri. Cursa populară de 10 kilometri a adunat la start 319 participanți, iar la cursele pregătite pentru cei mici au pedalat 281 de copii. 150 de voluntari au contribuit la buna desfășurare a evenimentului, iar pentru prima dată la Bikeathon au pedalat și utilizatori de scaune rulante, o nouă ocazie de a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități și, totodată, un prilej de celebrare a mobilității, a performanței și a fair-play-ului. Anul acesta, 6 persoane în scaune rulante sau handbike au pedalat 4 kilometri pe traseul cursei populare”, arată organizatorii evenimentului pe site-ul oficial, http://bikeathon.fundatiactf.ro

Până acum, în cele cinci ediții desfășurate, Bikeathon a însumat 66 de proiecte finanțate, 1.766 donatori, 336.756 lei - suma mobilizată, 2.519 de bicicliști, 473 de voluntari, 23.977 de kilometri pedalați. Cel mai tânăr concurent Bikeathon a avut 3 ani, iar cel mai vârstnic 72 de ani.

Bikeathon Ţara Făgăraşului este un eveniment al Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului, dezvoltat în jurul strângerii de fonduri printr-un concurs de biciclete, deschis pentru companii, persoane fizice, organizaţii şi grupuri de iniţiativă.

Sursa foto: Facebook/ Bikeathon Țara Făgărașului.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.