SPORT 17 iunie 2020

Naționala de handbal masculin are șanse mari pentru calificarea la Campionatul European

de Administrator | 1003 vizualizări

Naționala masculină de seniori va face parte din Grupa 8 a calificărilor pentru Campionatul European de Handbal 2022

Echipa României a fost repartizată în Grupa a 8-a, alături de Suedia, Muntenegru şi Kosovo, în preliminariile Campionatului European de handbal masculin din 2022, găzduit de Ungaria şi Slovacia, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi la Viena. Rareș Fortuneanu, selecționerul echipei naționale de handbal masculine consideră că România are o șansă mare de calificare la Campionatul European de Handbal: "Pornim la drum cu mult optimism, încredere şi convingerea că avem o şansă mare după 26 de ani de a ne califica la această mult râvnită competiţie continentală. Tragerea la sorţi ne-a repartizat în grupa a 8-a alături de Suedia, Muntenegru şi Kosovo. Din punctul meu de vedere, Suedia este favorită clară, iar apoi şansele de calificare se împart 50-50% între noi şi Muntenegru, cu un lejer avantaj pentru ei pentru că sunt obişnuiţi cu turneele finale şi au un pic mai multă experienţă la acest nivel. Iar echipa din Kosovo, chiar dacă este dezavantajată pe hârtie și pleacă cu ultima şansă, dar sunt convins că niciun meci nu va fi ușor. Aşa că avem şansa noastră pentru a obţine calificarea",

În urma pandemiei, toată lumea a fost impactată în același fel, toți jucătorii au fost ținuți departe de teren, motiv pentru care toate echipele pleacă de pe picior de egalitate. ”Nu putem vorbi despre jucători anume, pariul meu pentru această calificare este echipa și va rămâne mereu, echipa. Avem tineri cu potențial, avem jucători experimentați de foarte mare valoare și acesta mariaj între cele două generații sper să ne aducă o calificare la Campionatul European din 2022” a afirmat selecționerul echipei naționale.

Campionatul European din 2022 va fi cel de-al doilea cu 24 de participante.

Campioana en titre (Spania) şi vicecampioana (Croaţia) sunt deja calificate, la fel şi gazdele Ungaria şi Slovacia. Primele două echipe din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea se vor califica la turneul final.

Prima etapă a grupelor, potrivit programului provizoriu, va avea loc pe 4-5 noiembrie 2020, etapa a doua pe 7-8 noiembrie 2020, etapa a treia pe 10-11 martie 2021, etapa a patra pe 13-14 martie 2021, etapa a cincea pe 28-29 aprilie 2021, iar etapa a şasea pe 2 mai 2021.

 

Sursă: Federația Română de Handbal

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.