SPORT 7 februarie 2020

Tibi Ușeriu, locul 2 la ultramaratonul Montane Yukon Arctic Ultra

de Administrator | 1009 vizualizări

După ce anul trecut, sportivul Tibi Ușeriu a fost scos din cursă din cauza unor degerături destul de serioase la degetele de la picioare, anul acesta s-a întors să-și demonstreze lui (dar și nouă) că nimic nu este imposibil și că dacă omul nu ar avea idealuri, probabil că ar dispărea, după cum el însuși a spus pe pagina sa de Facebook:

„Dragilor, Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador. La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic așa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile. Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!”

Ultima parte a cursei a fost cea mai grea pentru Tibi pentru că a fost zăpadă foarte multă: „Am crezut că le-am văzut pe toate, dar nu, aici a fost o experiență... nu se compară cu nimica. Am două degerături, dar mici. Mi-au făcut check-ul, la inimă, la tot, sunt bine, pot să mă duc înapoi la Whitehourse”.

Tibi Ușeriu a terminat, joi seara, Yukon Arctic Ultra, după 170 ore și aproape 500 kilometri parcurși, la temperaturi care au ajuns la -39 grade Celsius. El a trecut linia de sosire al doilea, după elvețianul Fabian Imfeld (33 de ani). În cursa de anul acesta s-au înscris 21 de alergători de anduranță, dar din aceștia, 19 au abandonat, astfel că Tibi a fost unul din cei doi care au dus cursa până la final.

 Tibi este singurul maratonist român care a participat la Yukon Arctic Ultra, unul dintre cele mai grele de pe planetă care se desfășoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la – 50 de grade Celsius. În 2018, s-a impus a treia oară consecutiv în Maratonul Arctic Ultra 6633, fiind singurul sportiv care a câștigat de 3 ori consecutiv cursa.

Prin participarea la ultramaraton, Tibi a vrut să promoveze proiectul Via Transilvanica, iniţiat de Asociaţia Tăşuleasa Social, condusă de fratele său, Alin Uhlmann Uşeriu, şi al cărei membru activ este.

Proiectul "Via Transilvanica - drumul care uneşte" a fost lansat în 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, şi reprezintă un traseu tematic în lungime de aproximativ 1.000 de kilometri, care străbate zece judeţe, de la Putna până la Drobeta Turnu Severin, menit să promoveze aceste zone atât din punct de vedere turistic, cât şi cultural.

 

Chiar dacă nu a terminat curs pe locul 1, Tibi Ușeriu este un învingător.

Felicitări Tibi! Ușor poate oricine!

sursa foto: Facebook Tibi Ușeriu

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.