SPORT 3 februarie 2020

Naționala română de futsal a învins Kazahstan, favorita din grupă pentru CM din 2020

de Administrator | 1013 vizualizări

Kazahstan – România 1-3 (Higuita 38’53” / Stoica 1’30”, Savio 32’42”, Tonița 33’13”)

Pentru reprezentativa de futsal a României, săptămâna a început cât se poate de bine. Tricolorii i-au învins pe cei din Kazahstan, aceștia din urmă fiind favoriții din grupa D la Campionatul Mondial de Futsal. 

Meciul a făcut parte din Elite Round pentru Cupa Mondială din 2020, turneu de calificare. Următoarele meciuri ale tricolorilor vor fi cu Cehia și Slovenia. Echipa clasată pe primul loc se va califica la turneul final iar locul doi va merge la baraj.

În celălalt meci din grupă, Cehia a învins Slovenia cu 3-1. Tricolorii vor juca astăzi cu Cehia de la ora 19:00 iar de la ora 22:00 este programată întâlnirea dintre Kazahstan și Slovenia.

România face parte din Grupa D a preliminariilor europene, alături de Kazahstan, Slovenia și Cehia. Meciurile vor fi găzduite de „Sportovní hala Vodova” din Brno, Cehia, o arenă cu o capacitate de 3.000 de locuri.

În clasamentul mondial, făcut public în luna decembrie, România ocupa locul 21, Kazahstan locul 7 (locul 4 în Europa), Cehia ocupa locul 16 iar Slovenia, locul 17.

Câștigătoarea grupei se va califica la Cupa Mondială, în timp ce a doua clasată va disputa o dublă de baraj cu locul doi din Grupa C, din care fac parte Rusia, Croația, Slovacia și Azerbaidjan.

Până acum la Mondial s-au calificat Lituania (țara gazdă), Insulele Solomon (câștigătoarea preliminariilor din Oceania) și Rusia (preliminariile europene).

Campionatul Mondial va avea loc în Lituania, între 12 septembrie și 4 octombrie 2020. Ar fi pentru prima oară când România se califică la un turneu final.

Sursă: Federația Română de Fotbal

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.