SPORT 22 octombrie 2018

Prima medalie câștigată pentru România la Jocurile Invictus de la Sydney

de Administrator | 914 vizualizări

Făgărășeanul Dumitru Paraschiva a adus prima medalie pentru România la Jocurile Invictus.

Aflându-se la a doua participare la Olimpiada Eroilor, Dumitru Paraschiva a cucerit bronzul în proba de canotaj în sală, în proba de rezistență. La Jocurile Invictus, patronate de prințul Harry al Marii Britanii și găzduite în 2018 de orașul australian Sydney au participat militari răniți pe front. 

Timp de 8 zile, 500 de participanţi din 18 ţări se aliniază la startul a 12 întreceri. La Sydney, delegația tricoloră este formată din 15 competitori. 

Născut în 1983, în județul Brașov, tată a doi copii, plt. adj. Dumitru Paraschiva este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte “Constantin Brâncoveanu” Făgăraș. Aflându-se Într-o misiune, în anul 2009, el a încercat să salveze în Afghanistan o patrulă americană prinsă într-o ambuscadă. A fost rănit într-un atac al talibanilor cu mașină capcană. Şi-a revenit după ce a stat în comă indusă şi apoi a început să facă sport. S-a antrenat zi și noapte și a ales să meargă mai departe chiar și atunci când corpul nu îl mai asculta. Soția i-a fost aproape lui Dumitru în cele mai grele momente. Ca recunoștință, în anul 2016, acesta a primit titlul de cetățean de onoare al Municipului Făgăraș.

sursă știre: Mediafax

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.