SPORT 15 septembrie 2018

Transfăgărășan – o explorare în alergare

de Administrator | 1047 vizualizări

Ieşeanul Petru Cazacu a realizat o performanţă unică în România, parcurgând cei 151 de kilometri ai celebrei şosele montane în 26 de ore şi jumătate.

În premieră pentru România, ieșeanul Petru Cazacu a parcurs cei 151 de km, cât are Transfăgărășanul, în 26 de ore și jumătate, neîntrerupt - ziua și noaptea. Pentru a reuși să-și ducă la bun sfârșit obiectivul, Petru și-a creat un ritm propriu, astfel că, după fiecare 30 de minute de alergare, cinci munte mergea la pas. Noaptea a fost cel mai greu moment din toată experiența, pentru că oboseala îți spunea cuvântul. Pentru acest ultramaraton, el s-a antrenat timp de 2 luni, iar prima sa particpare la un maraton a fost în urmă cu trei ani.

Startul ultramaratonului a avut loc pe 4 septembrie 2018, ora 8:24, din localitatea Bascov, Argeș (intersecția DN7 cu DN7C), iar sosirea a avut loc pe data de 5 septembrie 2018, ora 10:50, în localitatea Cârțișoara, Sibiu (intersecția DN1 cu DN7C), după 26 ore si 30 minute de la start. Traseul a fost monitorizat cu RUNTASTIC.

,,Transfăgărășan – O explorare în alergare” este o explorare a celei mai frumoase șosele din țară și chiar din lume care trebuie parcursă și văzută într-o viață – Transfăgărășanul! 

În anul celebrării Centenarului Marii Uniri a României, Transfăgărășanul ar trebui să poarte cocarda tricoloră, fiind drumul care unește românii peste munții Făgăraș. Natura, oamenii și istoria însoțesc Transfăgărășanul de-a lungul celor 151 km ai săi, îmbogățindu-i caracterizarea de ,,cel mai bun drum din lume”, făcută de J. Clarkson (TOP GEAR, 2009). T

 sursa foto: Transfăgărășan Highway - A Running Exploration

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.