ȚARA FĂGĂRAȘULUI 30 ianuarie 2019

6 motive să vizitezi Cetatea Făgărașului

de Administrator | 1312 vizualizări

Cetatea din inima municipiului Făgăraș, perla Țării Făgărașului și una dintre atracțiile de top ale României, este vizitată an de an de sute de mii de turiști români, dar și străini. Dacă mai ales după lucrările de reabilitare din ultimii ani, nu i-ai trecut pragul, atunci 2019 este anul în care trebuie să bifezi această călătorie în secolul XVII. Iată și 6 argumente care să te convingă:

1. Cetatea Făgăraș este printre cele mai bine conservate cetăți medievale din Europa.

Cetatea Făgăraș este una dintre cel mai mari și bine conservate cetăți medievale din Europa de Est, conform specialiștilor. De asemenea, lucrările de restaurare din ultimii ani a făcut ca aceasta să fie plasată de publicaţia „Huffington Post” pe locul doi în Top 10 al celor mai frumoase castele din lume, potrivit Historia.ro. 

2. Dar și una dintre cele mai mari fortificații din țară.

Cetatea are 66 de încăperi, întinse pe cinci niveluri. Turiștii pot admira arhitectura cetăţii, dar pot vedea și temutele obiecte din camerele de tortură.

3.  Călătorie în timp la Muzeul „Valer Literat”.

Pe măsură ce pășești din încăpere în încăpere, Muzeul „Valer Literat” îți desfășoară în fața ochilor lecții frumoase, interactive de istorie. De la armuri impresionante, până la piese de mobilier demne de tăiat respirația și până la arme de tot felul, toate își găsesc loc în fascinantul muzeu.

4. Caietul de impresii din Sala Tronului.

Turul în Muzeu trebuie să se încheie cu o vizită la sala Tronului, unde ești întâmpinat de caietul de impresii. Aici, persoane venite din toată țara, dar și din alte colțuri ale lumii, scrijelesc doar cuvinte de laudă la adresa Cetății Făgărașului, adică noi și noi argumente să vizitezi locul. 

5. Prețuri mici pentru o experiență atât de mare.

Toată călătoria în interiorul Muzeului, nu și în curtea Cetății, care este gratuită, costă doar 15 lei/ adult – o investiție binemeritată, pentru că amintirile create aici vor fi de neprețuit.

6. Număr record de vizitatori în 2018.

Anul 2018 a venit cu un număr record de vizitatori în Cetatea Făgărașului. Peste 157.000 de turiști au „călătorit” în secolul XVII prin intermediul celui mai important punct turistic din Țara Făgărașului. Cifrele arată, de altfel, creșteri anuale constante.

Dacă te-am convins, trebuie să mai știi că programul de vizitare este de marți până vineri între orele 08:00 – 17:00, dar și sâmbăta și duminica, între 09:00 – 17:00, cu ultima intrare de la ora 16:00. Intrarea la Muzeu se face pe bază de bilet, în valoare de 15 lei pentru fiecare adult.

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.