ȚARA FĂGĂRAȘULUI 5 august 2019

Apel pentru găsirea de fotografii vechi ale orașului Victoria

de Administrator | 900 vizualizări

Autoritățile pregătesc o expoziție pentru marcarea aniversării de 70 de ani a localității

Primăria Victoria a lansat un apel către persoanele care dețin fotografii vechi ale orașului să le scoată din albume pentru a fi incluse într-o expoziție care va marca împlinirea a 70 de ani de la prima atestare documentară a localității.

Fotografiile de colecție vor fi scanate și apoi expuse în cadrul evenimentului organizat de Zilele Orașului, expoziția „Orașul Victoria - Arc peste timp”.

Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la prima atestare documentară a orașului Victoria, ocazie cu care se va organiza o expoziție de fotografie la Casa de Cultură, începând cu data de 23/08/2019, în cadrul evenimentului „Zilele Orașului Victoria”, tema expoziției fiind „Orașul Victoria - Arc peste timp”.

Invităm cetăţenii care vor să contribuie cu fotografii vechi ale oraşului (pentru a fi scanate şi ulterior expuse) să ne contacteze până în data de 9.08.2019, la biroul Secretariat sau la telefon 0766712096, persoană de contact Laura Văcariu”, a transmis, prin intermediul Facebook, Primăria Victoria.

Orașul Victoria a fost construit în timpul regimului comunist și a început ca urmare a încheierii contractului pentru realizarea realizarea complexului de fabrici Ucea cu firma Ferrostaal din Essen – Germania, în 1939.  Primele construcţii au început în anul 1949, localitatea având denumirile provizorii de „Colonia Ucea” şi „Ucea Roşie”, pentru ca în noiembrie 1954 să i se atribuie denumirea de oraş Victoria.

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.