ȚARA FĂGĂRAȘULUI 28 august 2019

Bursele brâncovenești, sprijin pentru elevi și studenți

de Administrator | 770 vizualizări

Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu” din Făgăraș a lansat, în 16 august, un proiect prin care își propune să ofere burse de studii elevilor și de liceu/școală postliceală și studenților, în cuantum de 1.200 de lei pe an pentru fiecare beneficiar. Data limită pentru depunerea dosarelor este 16 octombrie.

Prin acest proiect, Biserica brâncovenească „Sfântu Nicolae” își propune încurajarea performanței, sprijinirea elevilor de liceu/studenților cu rezultate școlare bune, dar posibilități financiare reduse, construirea unei rețele de sprijin pentru tinerii comunității, în cadrul căreia aceștia să se simtă încurajați să își dezvolte abilitățile, să investească în pregătirea lor profesională și să se implice activ în viața comunității.

Cei care vor să aplice trebuie să îndeplinească o serie de condiții: să aparțină Parohiei ortodoxe Făgăraș II sau III, alocate bisericii Sf. Nicolae – Brâncoveanu (2/3 din bursieri) sau să facă parte din comunitatea unei parohii rurale din Țara Făgărașului (1/3 din bursieri), să fi promovat toate examenele anului școlar/universitar, media de absolvire să fie de minim 8, venitul mediu pe membru de familie în ultimele 3 luni să nu fie mai mare de 700 lei/lună, disponibilitate de a face voluntariat în cadrul comunității.

Într-o eră a ajutoarelor sociale este necesar să încurajezi munca. Ne dorim să îi încurajăm pe copiii și tinerii lipsiți de posibilități materiale să muncească prin învățare. Bursele brâncovenești vin în întâmpinarea celor care vor să se realizeze prin educație, într-un mediu care încurajează speculația. Sfântul Domnitor Constantin Brâncoveanu a susținut cultura, educația și bunul gust într-o vreme în care peșcheșul, ciubucul și interesul propriu deschideau ușile Porții Otomane. Trebuie să investim în educație, în cei care vor să învețe!”, spune preotul Ioan Paroș, potrivit paginii de Facebook a Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu” din Făgăraș.

Valoarea unei burse este de 1.200 lei/an și se acordă în 4 tranșe de câte 300 lei: Sf. Nicolae (6 decembrie), Florii (12 aprilie), Rusalii (7 iunie) și Sfinții Martiri Brâncoveni (16 august).

Costurile acoperite sunt: rechizite și cărți, cazare, masă, transport, participarea la diverse cursuri și activități educative; prezentarea documentelor justificative condiționează acordarea următoarei tranșe.

Fondul de burse se constituie din contribuția comunității Bisericii Sf. Nicolae – Brâncoveanu și din donațiile făcute către Asociația Doamna Maria Brâncoveanu de către cei care vor să susțină acest proiect. (Asociaţia Doamna Maria Brâncoveanu, CIF: 19159733, IBAN: RO 50 RNCB 0055 1543 2148 0001, deschis la BCR Făgăraş).

Potrivit calendarul proiectului, dosarele de aplicație se depun până cel târziu la data de 16 octombrie, în 17-31 octombrie se vor analiza dosarele de către comisia de selecție și se va stabili punctajului, iar anunțul bursierilor se va face de la 1 noiembrie.

Detalii despre ce acte trebuie să conțină dosarul aplicantului, pe site-ul organizației

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.