ȚARA FĂGĂRAȘULUI 9 august 2018

”Festivalul Luminii” aniversat la Lisa

de Administrator | 435 vizualizări

Pentru prima oară într-o localitate rurală, cercetașii prezenți la cea de-a IX-a ediție a Campului Național de Lupișori au organizat aseară, împreună cu localnicii din comuna Lisa, Festivalul Luminii”.

De peste zece ani, cercetașii oferă comunităților din orașele mari ale țării prilejul de a regăsi bucuria lucrurilor mărunte și clipe minunate petrecute în aer liber, în cadrul “Festivalului Luminii“. Pentru a crea o atmosferă de poveste, cercetaşii apelează la gulguţe – cutii de origami, în care sunt aprinse mici lumânări.

Organizatorii au ales această localitate tocmai din dorința de a aduce bucurie și în comunități mai mici.

Pe lângă decorațiunile realizate din gulguțe, cercetașii au făcut schimb de cărți cu elevii Școlii Gimnaziale „Octavian Paler” din Lisa și au prezentat un recital de cântece de tabără acompaniate la chitară. Lor li s-au alăturat ansamblul folcloric „Horița” din Lisa, cu un program artistic de dansuri populare.

Festivalul Luminii este un eveniment național, organizat anual de către membrii Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” și tinerii voluntari locali. În anul 2018, festivalul ajunge la cea de-a 15-a ediție, și se desfășoară la nivel național începând cu luna mai. Ideea a apărut în anul 2004, când câţiva cercetaşi din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumuseţea lucrurile mărunte din viaţa lor. Unindu-şi forţele au realizat prima ediţie a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenţi au aşezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuţe confecţionate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimiţând odată cu ele şi visele lor, cât şi dorinţa de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de Festivalul Luminii.

Din 2008 a devenit eveniment naţional, fiind organizat sincron de mai multe filiale de cercetaşi, ajungând la aproximativ 150 de evenimente în toată ţara şi realizându-se până acum peste 400.000 de gulguţe.

Pagina festivalului: http://festivalul-luminii.ro

Evenimentul de la Lisa a făcut parte din Campul Naţional de Lupişori adresat copiilor din grupa de vârstă 7-11 ani, care se desfăşoară în perioada 5 – 11 august.

sursa foto: facebook

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.