ȚARA FĂGĂRAȘULUI 23 iulie 2019

Lisa, capitala Păstrăvului Făgărășean în weekend

de Administrator | 1253 vizualizări

Festivalul Păstrăvului Făgărășean revine cu a 5-a ediție

Localitatea Lisa redevine, în weekendul 27 – 28 iulie, pentru a 5-a oară, gazda Festivalului Păstrăvului Făgărășean. Pe platoul de lângă Școala Generală va avea loc evenimentul, care aduce pe scenă artiști de muzică populară, printre care și Adina Roșca și Cătălin Doinaș, Mihai Teacă, Ovidiu Homorodean, Lavinia Goste și Marius Zorilă și mulți alții.

Programul cuprinde nu doar distracție în ritmuri folclorice, ci și o fiesta culinară din lumea peștelui, asigurată de Chef Cristi Ice, de la Ice & Fire Street Food Buzău, alături de Guerrilla Cooking Brașov.  

În Ţara Făgăraşului istoria păstrăvului  este cel mai bine aşezată în timp şi spaţiu. Sunt câteva sate în care „s-a cultivat” o adevărată grijă pentru creșterea acestuia.

Țara Făgărașului este raiul păstravului și, de aceea, se găsesc mai multe păstravarii, care sunt deținute de proprietari privați sau firme din zonă.

Crescătorii de pești de la Lisa, Valea Dejanilor, Breaza, Sâmbăta de Sus, Viștișoara  nu au ca unic scop profitul obținut din vânzarea de păstrăv. Ei se preocupă și să repopuleze apele zonei cu specii valoroase.

 În aceste locuri, păstrăvăriile fac parte și din structuri complexe, cu pensiuni si restaurante. Deci peștele se poate și mânca, dar și prinde. Și dacă prinsul nu este suficient, unii proprietari te vor lăsa chiar să participi la pregătirea păstrăvului.

După cum veți afla daca veți merge în aceste pitorești împrejurimi, multe sunt bunătățile care se pot pregăti cu nobilul păstrăv. De exemplu, păstrăv trecut prin făină și rumenit cu unt, cu garnitură de mămăligă și mujdei cu busuioc. La fel de gustos este și păstrăvul cu smântână acrișoară, cel cu ciuperci sau în saramură.

Și pentru a simți aceste gusturi mai aproape de tine, te provocăm să ni te alături la cea mai mare sărbătoare a peștelui din județul Brașov și din Țara Făgărașului: Festivalul Păstrăvului Făgărășean. Show-uri gastronomice cu bucătari celebri gătind pentru dumneavoastră un delicios borș de pește”, transmit organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Festivalul se derulează în intervalul orar 14-22. Duminică, sărbătoarea se încheie cu un foc de artificii.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Lisa, în colaborare cu Asociația Păstrăvarii Făgărașului.

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.