ȚARA FĂGĂRAȘULUI 12 martie 2019

„O afacere rusească” la Victoria

de Administrator | 397 vizualizări

Casa de Cultură a orașului Victoria aduce în fața iubitorilor de teatru un nou spectacol. „O afacere rusească”, cu Anca Sigartău şi Marius Bodochi, va fi pus în scenă vineri, 22 martie, de la ora 19:00.

Intrarea la eveniment se face pe bază de bilet, care costă 25 de lei. Acestea pot fi cumpărate de la casa de bilete, din incinta casei de cultură, de luni pană vineri, între orele 8:00-16:00.

„Piesa este o adaptare după nuvela „Usul” de A. P. Cehov şi vorbeşte despre povestea tinerei văduve Elena Nicolaevna Popova, care şi-a iubit foarte mult bărbatul, Nicolai Mihailovici Popov, iar acum trăieşte retrasă şi adânc ataşată de amintirea soţului ei. Servitorul ei credincios, Luka, încearcă în fel şi chip să o readucă la „viaţă” dar, aparent, fără nicio speranţă. În acest context al zilelor care nu se mai termină şi care curg lin spre nicăieri, doar cu pomenirea celui mort şi a personalităţii lui, apare acel ceva, „accidentul dramatic”, în persoana tânărului moşier Smirnov şi întreg Universul se schimbă! Spectacolul conţine o excelentă răsturnare de situaţie, specifică geniului cehovian, în care realul din viaţa de cotidian, transfigurat, prinde contur scenic şi, prin forţa creatoare a marelui dramaturg, incomparabil, cum avea să-l numească însuşi Tolstoi, devine pildă de creaţie scenică şi naşte ceea ce avea să se numească Realism Psihologic”, transmit organizatorii evenimentului prin intermediul Facebook.

Cel mai recent spectacol găzduit de Casa de Cultură Victoria a fost pe 1 martie, „Gară pentru noi” de Cornel Udrea, în regia actriței din Făgăraș, Ioana Codrina Anghel, aceeași care interpretează și rolul principal.

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.