ȚARA FĂGĂRAȘULUI 2 octombrie 2019

Podul peste Olt din satul Hălmeag, în plin șantier

de Administrator | 1157 vizualizări

Noul pod peste Olt din satul Hălmeag, din comuna Șercaia, va fi dat în folosință în mai 2020, anunță autoritățile județene. Investiția se ridică la peste 6 milioane de lei.

Lucrările la noul pod se află în desfășurare. Construcția este finanțată prinProgramul Național de Dezvoltare Locală – etapa a II-a. Valoarea contractului de lucrări este de 6.176.199,19 lei (inclusiv TVA).

Podul va fi realizat din beton, va avea lungimea de 97,10 metri și lățimea de 6 metri, din care lățimea părții carosabile va ajunge la 5 metri, potrivit autorităților.  

„Podul peste Olt care leagă și în acest moment satul Hălmeag de comuna Șercaia a fost construit din lemn, după ce podul betonat, care era funcțional la începutul secolului XX, fusese distrus de bombardamente în Primul Război Mondial. Autoritățile de la vremea respectivă au căutat o soluție rapidă și au construit un pod din lemn, dorindu-și ca acesta să aibă caracter provizoriu. Provizoratul a durat aproape o sută de ani, edificiul fiind în picioare și în acest moment.

Abia acum dorința edililor din anii ’20 este pe cale să se transforme în realitate. În anul 2020, podul din lemn va deveni istorie și un pod nou, din beton, lung de aproape o sută de metri, îi va lua locul. Putem spune că podul de la Hălmeag, în toate variantele sale, are o simbolistică aparte, fiind construit pe fosta graniță a Imperiului Austro-Ungar”, informează Consiliul Județean Brașov, potrivit unui comunicat de presă.

Sursă foto: Facebook/ Consiliul Județean Brașov. 

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.