ȚARA FĂGĂRAȘULUI 12 octombrie 2018

S-au început reparațiile la noul pod de la Comăna

de Administrator | 407 vizualizări

Au început lucrările de construire ale noului pod care leagă Crihalma de Comăna.

Au trecut aproape trei luni de la prăbușirea podului de peste Olt, dintre Comăna şi Crihalma iar firma care va construi noul pod de beton a început deja lucrările la organizarea de şantier. Săptămâna viitoare va fi predat amplasamentul, iar firma va începe lucrările propriu zise.

Lucrările sunt finanţate din fondul de urgenţă al Guvernului, iar proiectul este implementat de Compania Naţională de Investiţii.

În ceea ce privește repararea vechiului pod de lemn sau construirea unuia nou, acesta a fost în atenţia Consiliului Judeţean Braşov încă din anul 2016, însă în luna martie a acestui an, când a fost grav afectat în urma inundaţiilor, administraţia judeţeană şi Prefectura Braşov au făcut primele demersuri în vederea construirii unui nou pod. Procedurile au fost urgentate după ce podul a fost luat de ape, în 30 iunie.

Planurile sunt ca în jurul datei de 20 august 2019, podul să fie deschis circulației pietonale iar în jurul datei de 30 septembrie 2019 să fie permis accesul și mijloacelor auto. Anul acesta este programată și executarea uneia dintre culee, a pilonului dinspre Crihalma dar și montarea grinzilor transversale pe acaestă porțiune. Pentru realizarea lucrărilor va fi deviat temporar malul Oltului, îngustând albia râului. Anul viitor se vor face aceleași lucrări și pe malul Oltului dinspre Comăna de Jos.

Noul pod va fi montat mai sus față de cel care a fost luat de ape. Rampele de acces vor avea înălţimea maximă de 6 metri, iar pe sub acestea vor fi realizate podeţe tubulare, care să permită scurgerea apelor, în cazul unor viituri.

Valoarea totală a lucrărilor este de 18,8 milioane de lei, inclusiv TVA, iar termenul de finalizare a investiţiei este de 12 luni lucrătoare. Pentru a se respecta acest termen, reprezentantul constructorului a declarat că se va putea lucra şi în cursul iernii, la consolidarea malurilor.

sursa foto: newsbv.ro

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.