ȚARA FĂGĂRAȘULUI 23 aprilie 2019

Simpozion pe tema dezvoltării durabile la Școala Specială din Victoria

de Administrator | 834 vizualizări

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Victoria a organizat și găzduit joi, 11 aprilie, a 11-a ediție a simpozionului „Diferiți, dar egali”. La acțiunile derulate pe parcursul întregii zile au luat parte cadre didactice din zona orașului Victoria, dar și elevii Școlii Speciale, precum și angajați ai Primăriei Victoria, polițiști, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe, părinți și membri ai comunității locale. Tema evenimentului s-a centrat pe dezvoltarea abilităților de viață din perspectiva dezvoltării durabile.

Am încercat să aducem în atenția comunității și a colegilor noștri importanța dezvoltării abilităților de viață din perspectiva dezvoltării durabile. A fost un proiect educațional pe care noi l-am început acum 2 ani și a început să se desfășoare la nivel de unitate școlară de anul trecut. (...) Și noi profesorii am fost la rândul nostru învățați, ajutați, iar acum ne-am propus să învățăm pe alții ce înseamnă abilitățile de viață în perspectiva dezvoltării durabile. În activitățile desfășurate, colegele care au fost liderele proiectului, ne-au propus să-i învățăm și pe copii, prin workshop-uri, aceste abilități și astfel au aflat cum să refolosească toate materialele din natură”, a declarat, pentru VEȘTI BUNE DIN ȚARA FĂGĂRAȘULUI,  directoarea Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Victoria, Cristina Albăceanu.

Acțiunea a fost inclusă într-un program realizat prin co-finanțare din fonduri sociale europene, în parteneriat cu Ministerul Educației, cu Federația pentru Dezvoltare Durabilă, Prof 21 și alți parteneri.

În urma simpozionului va fi elaborat un ghid de bune practici în ceea ce privește tematica abordată. Acesta va conține atât lucrările realizate de profesorii invitați, cât și imagini de la evenimentul de joi, 11 aprilie. Ghidul va fi pus la dispoziția tuturor cadrelor didactice din peste 70 de școli din România și informațiile vor putea fi diseminate în cadrul orelor de curs, a mai spus Cristina Albăceanu.

Activități similare vor avea mai avea loc în perioada următoare, pentru că 12 cadre didactice de la Școala Specială au câștigat un număr de 5 proiecte cu tematici similare, care includ și violența, dizabilitățile sau ecologia.

În ceea ce privește simpozionul „Diferiți, dar egali”, directoarea Școlii Speciale a punctat că pentru anul viitor se dorește transformarea sa dintr-un eveniment județean, în unul național.

„Avem proiecte, ne dorim o echipă sudată și ne dorim ca omenii să înțeleagă că la noi la școală se și învață, dar se și dorește colaborarea cu comunitatea locală, cu Inspectoratul, cu Consiliul Județean, cu Primăria, cu școlile din zonă, cu părinții, deci cu toată lumea”, a încheiat Cristina Albăceanu.

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.