ȚARA FĂGĂRAȘULUI 28 ianuarie 2019

Țara Făgărașului în toată splendoarea, la „Sufletul Satului” de la Drăguș

de Administrator | 621 vizualizări

Festivalul de tradiții locale destinat elevilor a marcat a VIII-a ediție

Sute de elevi din Țara Făgărașului au luat parte duminică, 27 ianuarie, la cea de-a VIII-a ediție a festivalului de tradiții locale, „Sufletul Satului”, din Drăguș. Renumită pentru finețea cu care se păstrează și îndrăgesc obiceiurile populare românești, localitatea gazdă i-a pus încă o dată în prim-plan pe tinerii care au misiunea de a duce mai departe dragostea pentru tot ceea ce reprezintă folclorul românesc.

Tematica din acest an a evenimentului a fost celebrarea împlinirii a 90 de ani de la prima campanie sociologică derulată la Drăguş de renumitul sociolog Dimitrie Gusti, cercetare concretizată în primul film documentar românesc, la 1929. Tocmai de aceea a fost cu atât mai impresionat faptul că primirea invitaților s-a făcut la Muzeul satului ,,Dimitrie Gusti” din centrul satului făgărășean, de unde s-a pornit mai apoi în paradă spre Căminul Cultural, unde s-a derulat manifestarea culturală.

Rând pe rând, scena a fost ocupată de grupuri de la Școala Gimnazială Drăguș, Grupul Voinicii Făgărașului, de la Colegiul Național „Radu Negru“, Grupul de Copii Sirinx de la Școala Gimnazială Ucea de Jos, Ansamblul de Copii Horița din Lisa, Grupul de Copii Piticii Voinici de la „Radu Negru“, Grupul de Elevi de la Școala Gimnazială „Octavian Paler“ din Lisa, Grupul de eleve de la Clubul Elevilor Victoria, Grupul de elevi de la Școala Gimnazială Viștea de Jos și Corul de elevi de la Liceul Teoretic „I.C. Drăgușanu“ din Victoria.

„Ne bucurăm că a opta ediție a reușit să adune foarte multe grupuri din Țara Făgărașului și să sărbătorim împreună cei  90 de ani de la prima campanie sociologică aflată la Drăguș și constituită în cadrul comunei noastre.  Ne bucurăm că am reușit să celebrăm și unitatea și să antrenăm cât mai mulți tineri în acest ideal al națiunii noastre, ce înseamnă a fi român, a fi în cuget, în simțire și în rânduială. Astăzi, într-adevăr și Hora Unirii și momentele de pe scenă au fost momente înălțătoare, care dovedesc că putem duce mai departe renumele adevăratului român și în particular, pentru noi drăgușenii, renumele Drăgușului“, a declarat , pentru publicația Făgărașul Tău, directoarea Colegiului Național „Radu Negru”, profesoara Maria Racu.  

Invitatul special al evenimentului a fost interpretul de muzică populară Sebastian Stan.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Drăguș.

Surse: Făgărașul Tău, Monitorul de Făgăraș

Sursa foto: Făgărașul Tău. 

Mai multe imagini, dar și videoclipuri, AICI și AICI!

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.