ȚARA FĂGĂRAȘULUI 10 septembrie 2019

Tinerii făgărășeni învață educația civică Funky

de Administrator | 1095 vizualizări

Activitățile se adresează tinerilor cu vârste între 14 și 25 de ani

Organizația YouthBank Făgăraș îi invită pe tinerii cu vârste între 14 și 25 de ani la un „Atelier intensiv de fitness cetățenesc by Funky Citizens”. Evenimentul care se concentrează pe educația civică explicată pe înțelesul tuturor va avea loc luni, 30 septembrie, în sala mică a Casei de Cultură, începând cu ora 17:00.

„Nevoia de educație civică se vede la tot pasul. Nu ne înțelegem întotdeauna drepturile și faptul că ele ne sunt garantate de Constituție. Stăpânim prea puține definiții corecte pentru pozițiile din stat și fenomenele ce se întâmpla la nivelul conducerii. Un cetățean informat este un cetățean puternic, conștient de societatea în care trăiește, care poate folosi mecanismele instituționale pentru a-și apara drepturile.

Ești tânăr și conștientizezi aceste lipsuri? Vino la atelierul Funky Citizens de fitness cetățenesc, unde vom consolida bazele teoretice pentru a ne putea exercita mai temeinic rolul de cetățeni funky. Adică, într-un mod ludic, vom înțelege mai bine cum funcționează democrația românească, ce trebuie să facă principalele instituții publice și care sunt pârghiile indivizilor pentru a fi mai implicați civic”, transmit, prin intermediul Facebook, organizatorii.

Organizația non-guvernamentală Funky Citizens este, de cinci ani „locul de întâlnire al tinerilor cetățeni care vor să ia parte la procesul decizional. Cu o echipă mare de oameni tineri cu experiență în zona implicării civice, dezvoltăm proiecte folosind deştept tehnologia (online), research-based advocacy şi educaţie civică. Ne propunem să educăm și să invităm la acțiune, încurajând participarea la inițiative de responsabilizare în spațiul public. Vorbim limba tinerilor și aducem din abstract în concret și din plictisitor în provocator tot ce ține de democrație și implicare”, mai informează organizatorii evenimentului.

Locurile în sală sunt limitate, astfel că cei care doresc să participe trebuie să completez în prealabil formularul următor: https://forms.gle/8R4SyELRN4Y4bps58.

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.