ȚARA FĂGĂRAȘULUI 14 octombrie 2018

Uniți cu frații de peste Prut

de Administrator | 416 vizualizări

Delegația din Republica Moldova a poposit pentru trei zile la Ucea de Jos.

Ieri a avut loc o vizită care a bucurat mulți uceni. Frații de peste Prut, din Slobozia, localitate înfrățită anul trecut cu comuna făgărășeană Ucea de Jos, au poposit pentru trei zile pe meleagurile noastre. Gazdele i-au primit în stilul tradițional pe oaspeții săi de peste Pru, cu pâine și sare, iar revederea a a fost una emoționantă, atât pentru cei din Slobozia cât și pentru primarul din Ucea.

Din delegația condusă de primarul localității au făcut parte fanfara satului, consilieri, profesori și părinți.

Copiii care fac parte din fanfara localității Slobozia le-au prezentat celor prezenți câteva cântece patriotice românești, dar și imnurile celor două țări.

 Delegația din Moldova a avut parte de un program deosebit organizat de autoritățile locale din Ucea care a constat în vizitarea principalelor atracții ale Țării Făgărașului dar și printr-un spectacol care a avut loc la Căminul Cultural din Ucea, sub denumirea ”Unirea în conștiința ucenilor”.  De la ora 17:00 au urcat pe scenă copiii Fanfarei ”Năzdrăvanii” din comuna Slobozia (Moldova), formația Europa, Ionuţ Langa, Radu Dragomir, Nicoleta Florea, Grupul vocal ,,Cetina De brad”, Grupul vocal ,,Sirix” ansambluri de dansuri din comuna Jibert şi Șinca Nouă.

La final, toți invitații au participat la o procesiune cu torțe și lumânări, până la monumentul eroilor, unde a fost depusă o coroană de flori și au fost aprinse 100 de lumânări.

 

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.