ȚARA FĂGĂRAȘULUI 26 iunie 2019

Ziua Drapelului, sărbătorită și la Făgăraș

de Administrator | 482 vizualizări

Ziua Drapelului Național, marcată în fiecare an la data de 26 iunie, va fi sărbătorită miercuri și la Făgăraș. Acțiunile au loc începând cu ora 12:00, pe platoul din fața Casei Municipale de Cultură, potrivit anunțului făcut de primarul Gheorghe Sucaciu. 

În fiecare an, la 26 iunie este marcată Ziua Drapelului Naţional, instituită prin Legea 96/1998.

„Aşa cum prevede Constituţia României din 1991 modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003, drapelul tricolor este un simbol naţional, alături de stemă, sigiliu şi imn. În forma actuală, Constituţia stabileşte, prin Articolul 12, că „drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roşu", potrivit www.cdep.ro şi www.constitutiaromaniei.ro.

Drapelul Naţional a fost decretat, pentru prima dată, ca simbol naţional de Guvernul revoluţionar provizoriu din Ţara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza „Dreptate – Frăţie” înscrisă pe el, aşa cum arată „Istoria României în date" (Ed. Enciclopedică, 2003).

Ziua Drapelului Naţional este marcată de autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări educative cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne. Cu prilejul acestei zile, în Capitală şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ, sunt organizate ceremonii publice de înălţare a Drapelului Naţional”, scrie Agerpres.

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.