ȚARA FĂGĂRAȘULUI 23 iunie 2020

Ziua Iei, sărbătorită altfel în Țara Făgărașului

de Administrator | 971 vizualizări

Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită prin intermediul unei inițiative deosebite în Țara Făgărașului. Miercuri, 24 iunie, Fundația Comunitară Țara Făgărașului și partenerii săi vor lansa oficial, proiectul #AcasălaOrigini Țara Făgărașului.

Un proiect-mărturie despre apartenența la o #familie, un #neam și o #cultură, desfășurat sub egida La Blouse Roumaine și care are ca scop formarea de #comunități patrimoniale pe tot teritoriul României.

Anul acesta vom sărbători Ziua Universală a Iei altfel. Începem o călătorie fabuloasă printre păstrătorii de #zestre din Țara Făgărașului, în căutarea specificului local, care să rămână mărturie peste vremuri. (...) Vom povesti cu fotografi, păstrători și iubitori de zestre și vă vom prezenta câteva sute de imagini realizate în ultimele zile, prin satele Țării Făgărașului!”, se arată pe pagina de Facebook a Fundației Țara Făgărașului.

Astfel, în 24 iunie, aici se va prezenta un „maraton de interviuri și lansări de albume online ale comunităților care ni s-au alăturat până în acest moment”, transmit coordonatorii proiectului, care punctează că „proiectul rămâne deschis până pe 15 septembrie. Ni se poate alătura orice comunitate păstrătoare de zestre și orice fotograf iubitor de tradiții și autentic local”.

Anul acesta, pe 24 iunie, poartă o ie autentică, din zestrea bunicilor și alătură-te nouă acasă, la origini!”, este mesajul Fundației Comunitare.

Detalii despre proiect, AICI.

Distribuie articolul:  
|

ȚARA FĂGĂRAȘULUI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.