TURISM 14 februarie 2019

10 imagini uluitoare prin care este prezentat Transfăgărășanul în Daily Mail

de Administrator | 1336 vizualizări

„Șoseaua este visul oricărui pasionat de motoare”, scriu englezii

Turiștii englezi își fac, se pare, planuri pentru la vară! Publicația celebră din Marea Britanie, Daily Mail a publicat luni un foto-reportaj impresionant cu imagini realizate din dronă deasupra Transfăgărășanului.

Articolul, titrat „Imagini aeriene uimitoare ale drumului pe care Jeremy Clarkson îl descrie ca fiind «cel mai bun din lume»”(din engl. „Stunning aerial images of the road Jeremy Clarkson said was 'the best in the world'”) a apărut pe site-ul uneia dintre cele mai citite publicații englezești, Daily Mail, luni, 11 februarie. Autorul imaginilor este un cunoscut pilot de drone din județul Covasna, Szabi Ignácz.  

„Nu e de mirare că Jeremy Clarkson a spus că acesta este cel mai bun drum din lume. Cu rotirile și întoarcerile sale printre munții României – șoseaua Transfăgărășan este visul oricărui pasionat de motoare. Iar aceste imagini uimitoare ale șoselei de 93 de mile oferă perspective de-ți lasă gura căscată. Acestea au fost realizate de fotograful din România, Szabi Ignácz, care pilotează drone și face fotografii minunate prin toată țara lui încă din 2014.

Șoseaua a fost construită la ordinele personale ale fostului lider comunist Nicolae Ceaușescu, despre care se crede că se dorea a fi o rută strategică printre munții Făgăraș”, scrie în textul care prezintă fotografiile artistului din România.

„Dacă aș putea să descriu șoseaua Transfăgărășan într-o singură expresie acesta ar fi „îți taie răsuflarea”. Este de-a dreptul incredibil cum oamenii și-au făcut drum prin uriașii munți din Făgăraș”, le-a spus Szabi Ignácz jurnaliștilor de la Daily Mail.

Tânărul pilot de drone se declară mândru de reușita sa și spune că are în continuare planuri să promoveze România la nivel internațional prin creațiile sale.

„Îmi doresc să fie publicate cât mai multe articole și poze din România în presa internațională”, a spus, pentru VEȘTI BUNE DIN ȚARA FĂGĂRAȘULUI, Szabi Ignácz.

Şoşeaua Transfăgărășan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia și traversează cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. Aceasta traversează judeţele Argeş şi Sibiu și ajunge ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Transfăgărășanul este închis începând cu 1 noiembrie 2018, din cauza pericolului de avalanșe din timpul iernii, însă de la 30 iunie 2019 fantasticul drum va redeveni practicabil pentru turiștii din toată lumea.

Iată și cele 10 imagini care i-au uluit pe englezi:

Sursă foto și articol: Daily Mail. 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.