TURISM 20 mai 2020

Primul pui de ren din România născut în captivitate

de Administrator | 1004 vizualizări

Județul Brașov a devenit marți, 19 mai, casă pentru primul pui de ren născut în România în captivitate. Acesta a venit pe lume la Rezervația Naturală „Valea Zimbrilor” din Vama Buzăului, o stațiune turistică de interes local din județ.  

Primul pui de ren vine să completeze familia de reni prezentă de ceva timp în cadrul rezervației, o încântare pentru vizitatori în general și în special pentru copiii care i-au vizitat.

Conform celor spuse de medicul veterinar al rezervației dl. prof. dr. Flavius FOICA, această fătare este rezultatul unui protocol terapeutic care a fost aplicat femelei de ren, deoarece obținerea unui pui de ren întârzia, și totuși iată că tratamentul a dat rezultate și astăzi ne bucurăm de prezența unui nou ajutor pentru Moș Crăciun”, arată o postare publicată pe pagina de Facebook a Rezervației, „Valea Zimbrilor Vama Buzăului”.

Potrivit primarului localității, Tiberiu Chirilaș, cuplul de reni a fost adus la Vama Buzăului de anul trecut și a fost cumpărat din Olanda.  

Urmează ca puiul de ren să primească și un nume a spus primarul, care i-a invitat pe cei care au idei în acest sens să le transmită prin intermediul paginii de Facebook.

Cei care sunt interesați să îl și vadă pe cel mai mic membru al comunității din Valea Zimbrilor, o vor putea face după ce se vor încheia restricțiile, pentru că începând de sâmbătă, 16 mai, Rezervația Naturală a fost redeschisă publicului pentru a fi vizitată. Aici pot fi văzuți zimbri, reni, cerbi, căprioare, dar și păuni. În total, aici trăiesc 29 de animale.

Anul trecut, peste 60.000 de vizitatori au fost la Rezervația Naturală „Valea Zimbrilor” din Vama Buzăului. Numărul turiștilor care ajung aici crește de la un an la altul cu câte 20.000 pe an, a mai spus Tiberiu Chirilaș.

În 2018, Vama Buzăului, localitate aflată la 45 de kilometri de Brașov, dar și la aproximativ 112 de km de Făgăraș, a primit oficial titlul de Stațiune Turistică de Interes Local.

Turismul specific Vămii Buzăului este unul care îmbină cadrul natural deosebit, cu care este binecuvântată zona, cu activități liniștite, de relaxare, fără agitație. Pe lângă Rezervația de Zimbri, tot aici se găsește și celebra Cascadă a Urlătoarelor, dar și o mulțime de alte obiective naturale care merită vizitate.

Sursă foto: Facebook/ Valea Zimbrilor Vama Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.