TURISM 18 septembrie 2018

Vești bune în turism. Țara Făgărașului ar putea intra în rețeaua Convenției de la Faro

de Administrator | 800 vizualizări

Timp de două zile, la Făgăraș și în alte câteva localități din Țara Făgărașului, se desfășoară o conferință de promovare a principiilor Convenției de la Faro, în cadrul evenimentului „Patrimoniul cultural şi natural, o resursă pentru dezvoltarea durabilă a societăţii”.

Țara Făgărașului poate fi un punct important pe harta turismului național și internațional, prin bogăția obiectivelor culturale și naturale, prin păstrarea tradițiilor și obiceiurilor și prin peisajele naturale. Acesta este și motivul pentru care se caută soluții în vederea atragerii turiștilor în zonă, dar și pentru conservarea și promovarea acestor obiective.

Organizatorii acestui eveniment sunt cei de la Asociația Intercomunitară Ţara Făgăraşului, iar la conferinţa care a debutat în această dimineață la muzeul Țării Făgărașului ”Valer Literat” participă atât autorităţi regionale, naţionale cât şi internaţionale, reunite pentru recunoaşterea valorilor patrimoniului cultural şi natural pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor multiculturale din zona noastră.

Conferința are ca scop identificarea potențialului patrimoniului cultural și natural din Țara Făgărașului, iar prin Convenția de la Faro, se dorește protejarea și dezvoltarea obiectivelor identificate, în beneficiul comunității și  pentru îmbunătățirea calității vieții localnicilor. De asemenea, un avantaj demn de luat în considerare este faptul că obiectivele care fac parte din rețeaua Convenției de la Faro beneficiază de promovare și vizibilitate pe site-ul Consiliului Europei.

Timp de două zile, astăzi și mâine, în cadrul conferinţei vor avea loc schimburi de experienţă între toţi participanţii. Discuţiile vor continua în timpul mesei rotunde şi pe durata vizitei de recunoaştere a studiilor de caz şi a atelierelor de lucru. În cadrul mesei rotunde, invitaţii şi participanţii vor dezbate subiecte precum importanţa patrimoniului cultural şi natural, dar vor expune și motivele pentru care acesta poate fi important pentru comunităţi, şi modul prin care localitățile pot face parte din reţeaua Convenţiei Faro .

În prima zi a conferinţei, participanţii vor vizita ca studiu de caz satul Viscri, o referinţă de bună practică a principiilor Convenţiei de la Faro iar în cea de-a doua zi vor avea loc vizite în diferite sate şi comune din Ţara Făgăraşului pentru identificarea aplicării principiilor Convenţiei de la Faro. Participanţii vor analiza activitatea unor meştesugari, diferite monumente şi ferme din Sâmbăta de Jos, Lisa, Drăguş, Cârţişoara şi Sâmbăta de Sus. Tot atunci vor fi organizate grupuri de lucru pentru stabilirea concluziilor şi a următorilor paşi în vederea includerii obiectivelor sau comunelor din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ţara Făgăraşului pe lista exemplelor de bună practică a principiilor Convenţiei de la Faro.

sursa foto: Muzeul Tarii Fagarasului Valer Literat

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.