VEȘTI BUNE 21 august 2020

A fost lansată prima aplicație a Municipiului Făgăraș pentru telefoanele mobile

de Administrator | 847 vizualizări

Făgăraș City App a fost creată la inițiativa unui cetățean și finanțată prin procesul de bugetare participativă 2019. Locuitorii Țării Făgărașului și turiștii care ajung aici au, acum, un nou canal de informare și de comunicare cu autoritățile, iar afaceriștii locali se vor bucura de un nou mijloc de promovare.

Aplicația funcționează ca un ghid digital și poate fi instalată, gratuit, din Google Play sau App Store pe dispozitivele electronice mobile (telefoane, tablete). Gândită să vină în sprijinul cetățenilor, aceasta oferă posibilitatea de a anunța rapid și ușor autoritățile locale să intervină pentru rezolvarea situațiilor administrative din oraș. În secțiunea „Sesizări incidente” pot fi semnalate problemele de pe domeniul public, de mediu, din trafic, referitoare la transportul în comun etc. Într-un formular electronic simplu, orice persoane poate să amplaseze locul vizat pe o hartă interactivă (dacă este cazul), să ofere detalii și să atașeze fotografii reprezentative sesizării.

Mai mult, șoferii vor putea afla în timp real unde au loc sau urmează să se desfășoare lucrări, pentru a putea evita zona. De asemenea, aplicația oferă părinților sugestii pentru petrecerea timpului liber a copiilor și o secțiune de noutăți cu informații transmise de autoritățile locale.

Noua aplicație este și ghid digital, iar utilizatorii pot găsi ușor rutele și obiectivele turistice, atracțiile naturale, unități de cazare, diverse afaceri locale, magazine, informații despre transport, agenda evenimentelor (concerte, petreceri, filme, teatre, workshopuri, sport).

Făgăraș City App este totodată și cel mai nou canal de promovare a afacerilor locale. Indiferent de domeniul în care activează, operatorii se pot lista gratuit în aplicație, completând formularul direct pe site-ul primăriei - www.primaria-fagaras.ro/index.php/site/formular

La rândul său, aplicația va fi promovată în mediul online printr-o serie de videoclipuri, iar în offline cu materiale ce conțin codul QR prin care poate fi descărcată. Disponibilă momentan în limbile română și engleză, Făgăraș City App a fost realizată de Primăria municipiului la inițiativa unui cetățean. Este al cincilea proiect finalizat prin procesul de bugetare participativă 2019, dintre cele 6 declarate câștigătoare.

Sursa: Primăria Făgăraș Oficial.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.