VEȘTI BUNE 26 februarie 2019

„Actrițele”, pe scena Casei de Cultură Făgăraș

de Administrator | 351 vizualizări

Casa de Cultură Făgăraș aduce în fața iubitorilor de teatru duminică, 10 martie a.c., de la ora 19:00, spectacolul „Actrițele”. Din distribuție fac parte Carmen Tănase, Florina Cercel, Dana Dogaru și Anca Dinicu. Intrarea la eveniment se face pe bază de bilet, în valoare de 40 de lei, cu o reducere de 20 de lei pentru elevi și pensionari.

Trei prietene bune, pe care în vremea studenției le-a apropiat dragostea mistuitoare pentru teatru, au scos la iveală în fața unui public cuprins de suspans și fascinație, o frântură din frământările de dincolo de cortină. Florinei Cercel i se potrivește ca o mănușă ipostaza actriței îndelung aclamate pe marile scene europene, actrița celebră pe micul ecran pare să fi fost „creionată” de autor chiar pentru Carmen Tănase, iar povestea actriței ce a renunțat la lumina orbitoare a reflectoarelor pentru zona mai puțin vizibilă, a producției și-a asumat-o într-o manieră foarte convingătoare Dana Dogaru. Anca Dinicu întregește peisajul din postura viitoarei actrițe, actualmente studentă la facultatea de actorie. Ea este cea care cu determinarea și curajul vârstei, dar și prin candoarea specifică oricărui început de drum, găsește cheia spre inima celor trei veterane ale lumii artistice și face ca amintirile să fie descătușate din cufărul lor și să ajungă direct în sufletul spectatorului.

O poveste despre fragilitatea și delicatețea sufletului de artist, ce nu poate fi povestită, ci doar văzută și simțită”, arată descrierea spectacolului, promovat pe pagina de Facebook a Casei de Cultură Făgăraș.

Spectacolul este realizat în regia lui Cristian Ioan. De costume a fost responsabilă Corina Grămoșteanu.

Premiera spectacolului, realizat sub egida Palatului Național al Copiilor din București, a avut loc în 20 septembrie 2018.

Piesa de teatru are la bază lucrarea omonimă a autorului spaniol Josep Maria Benet i Jornet și aduce în prim plan aspecte legate de frumusețea, dar și de instabilitatea profesiei de slujitor al scenei, potrivit unui comunicat de presă.

„Tablourile de un comic copleșitor, dar și momentele de introspecție și secvențele de o mare sensibilitate conturează profilul unui nou spectacol de mare succes, într-o distribuție de excepție”, arată aceeași sursă.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.