VEȘTI BUNE 19 februarie 2019

Alte 11 străzi din Făgăraș, pe lista scurtă spre modernizare

de Administrator | 1515 vizualizări

Valoarea lucrărilor se ridică la aproape 2 milioane de euro

Peste 6.500 de metri de drumuri din municipiul Făgăraș vor intra în modernizare, anunță primarul Gheorghe Sucaciu, printr-o nouă postare pe Facebook. Investiția se va ridica la aproape 2 milioane de euro, punctează edilul. Anunțul vine după ce vineri a transmis că o altă arteră importantă din oraș va intra în reparații capitale. 

Prin proiectul „Reabilitare rețea de străzi urbane în Municipiul Făgăraș” cu finanțare europeană, 11 străzi din oraș vor fi modernizate, după cum urmează:

  1. Str. Azotului - 56 m
  2. Str. Câmpului Nou - 818m
  3. Str. Vasile Alecsandri - 302m
  4. Str. Sf. C-tin. Brâncoveanu - 455m
  5. Str. Nicolae Bălcescu T2 - 418m
  6. Str. Nicolae Bălcescu T3
  7. Str. Mihai Eminescu T2 - 237m
  8. Str. 1 Decembrie 1918 -1028m
  9. Str. Dr. Titu Pertea - 573m
  10. Str. Inochentie Micu Klein - 389m
  11. Str. Salcâmului T1 - 1206 m
  12. Str. Salcâmului T2
  13. Str. Uniunii - 737m

TOTAL - 6589 m

Proiectele din ultimii 2 ani, proiecte la care colectivul Primăriei Făgăraș a lucrat intens, vor transforma orașul și vor contribui semnificativ la creșterea calității vieții în municipiu.

Pe lângă reabilitarea drumurilor, proiectul vizează și modernizarea trotuarelor aflate pe aceste străzi, mai puțin cele din străzile Vasile Alecsandri și Nicolae Bălcescu, care au fost deja modernizate prin pavare.

Valoarea acestor lucrări se ridică 9.311.619,12 lei echivalentul a 1.999.488,75 euro.

În acest moment ne aflăm în faza de licitație pentru desemnarea constructorului.

Mulțumesc colegilor din Primăria Făgăraș pentru toată munca depusă!”, a scris luni, 18 februarie, primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, pe pagina sa de Facebook.

Vestea vine după ce vineri, edilul a mai făcut un anunț privitor la o altă stradă importantă din oraș care va intra în reabilitări.

„Prin proiectul „Reabilitare strada Doamna Stanca”, proiect finanțat din bugetul local, drumul de la intersecția cu strada Titu Perția și până la ieșirea din Făgăraș spre Sibiu va fi modernizat. Potrivit expertizei, starea actuală a străzii nu îndeplinește condițiile necesare circulației în condiții de siguranță și confort. Astfel, lucrările vor urmări reconstrucția structurii rutiere în totalitate. De asemenea, drumul va avea două benzi pe sens.

S-a finalizat licitația și au fost desemnați constructorul și proiectantul. În prezent se lucrează la proiectul tehnic al investiției, urmând ca după finalizarea acestuia să fie demarate lucrările.

Concomitent cu aceste lucrări, pe strada Doamna Stanca, se va executa un alt proiect de reabilitare a iluminatului public prin introducerea rețelelor în subteran”, a scris primarul Sucaciu. 

Zilele trecute, edilul anunța prin același mijloc de comunicare că alte aproape 22 de milioane de lei vor fi investiți în reabilitarea Cetății Făgărașului, datorită unui alt proiect câștigat, de această dată pe fonduri europene, dar și că cel târziu în aprilie vor începe noi lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere. Concret, este vorba despre extinderea canalizării pe mai multe străzi din oraș, investiție care se cifrează la aproape 3,5 milioane de lei.

Ambele anunțuri s-au încheiat cu un mesaj similar: „Revenim cu noi informări în cursul săptămânii”.

Sursă foto: Facebook/ Gheorghe Sucaciu. 

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.