VEȘTI BUNE 19 septembrie 2018

„Amintiri din Epoca de Aur”, pe fațada Casei de Cultură din Victoria

de Administrator | 333 vizualizări

Comedia prezintă legendele urbane care circulau în perioada dictaturii comuniste din România

Locuitorii orașului Victoria vor avea ocazia să ia parte, sâmbătă, 22 septembrie, la o proiecție de film în aer liber. Pelicula, care face parte din proiectul „La Centenar prin Filmul Românesc”, va putea fi urmărită pe fațada Casei de Cultură, începând cu ora 20:00. Intrarea este gratuită.

„Amintiri din Epoca e Aur”, producția care va rula pe fața Casei de Cultură din orașul Victoria, este un film colectiv, scris și produs de regizorului român Cristian Mungiu. Acesta constă într-o serie de 6 scurtmetraje, grupate în două părți care au fost lansate succesiv.

Comedia este scrisă de Cristian Mungiu și regizată de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu, Cristian Mungiu. Filmul a fost la Festivalul de la Cannes în 2009 în selecția oficială Un Certain Regard.

Vor fi 84 de minute despre legendarul comunism românesc și absurditățile lui, transmit organizatorii, care descriu pe scurt fiecare dintre cele 6 scurtmetraje:

  • „TOVARĂȘI, FRUMOASĂ E VIAȚA! – PARTEA 1, cu : Calin Chirila, Teodor Corban, Ion Săpdaru, Alexandru Potocean, Paul Duncă
  • LEGENDA MILITIANULUI LACOM – România, anii 80: la primăria din sat sună telefonul: un politruc de la centru pornește să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua următoare și insistă ca ordinele să-i fie respectate întocmai.
  • LEGENDA FOTOGRAFULUI OFICIAL – În Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale,tovarășul Ceaușescu își scoate pălăria în fața domnului Jiscard D’Estaing iar acest lucru este ideologic in-ac- cep-ta- bil.
  • LEGENDA POLITRUCULUI ZELOS – Curentul electric nu ajunge la Adincatele dar activistul sosit de la București insistă că e o datorie de Partid să-l aducă la școală și pe ultimul cioban din vârful muntelui căci învățătura te ferește de pericole de care nici n-ai aflat.
  • LEGENDA ACTIVISTULUI IN INSPECTIE – Cu două săptămâni înainte de Crăciun, plutonierul de miliție Sandu primește de la cumnatul său un porc viu și se întreabă cum să-l taie în toiul nopții fără să prindă de veste colocatarii din bloc iar fiul lui, Dănuț vine cu o propunere: ce-ar fi dacă l-ar gaza?”.

Evenimentul este adus publicului de „Casa de Cultură” și „Cinema Tour”.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.