VEȘTI BUNE 1 octombrie 2018

Ansamblu premiat internațional, în concert la Făgăraș

de Administrator | 411 vizualizări

Intrarea la evenimentul susținut de ansamblul „Furiant Quartet” este liberă

Ansamblul „Furiant Quartet”, ai cărui membri au studiat la Conservatorul „Hanns Eisler” din Berlin și au câștigat numeroase premii internaționale, va concerta vineri, 5 octombrie a.c., la Biserica Evanghelică C.A. din Făgăraș (Piața Republicii, 16). Intrarea la evenimentul care începe de la ora 18:00 este liberă, dar donațiile sunt binevenite.

Din cvartet fac parte Stefano Mesaglio la vioară, Vlad Popescu la vioară, Mladen Somborac la violă și Nika Svarc la violoncel.

Din dragoste pentru muzică în general și pentru muzica de cameră în special cei patru tineri au fondat în 2011 cvartetul de coarde ”Furiant”. În acest ansamblu se întâlnesc patru națiuni diferite: Nika din Slovenia, Mladen din Serbia, Stefano din Italia și Vlad din România.

Cei patru membri ai cvartetului s-au întâlnit pentru prima dată în Austria, unde au studiat, sub conducerea lui Elisabeth Fister. Doar doi ani mai târziu au fost acceptați la Conservatorul ”Hanns Eisler” din Berlin, unde au studiat muzica de cameră cu profesorii Eberhard Feltz și Tim Vogler.

Cvartetul a participat la numeroase concursuri de muzică de cameră, obținând diferite premii, de ex. premiul întâi la condursul ”Boris Pergamenschikow” din Berlin, alte premii la concursul internațional de muzică de cameră din Majano/Italia. Sunt premianți ai Fundației ”Irene Steels Wilsing”. Din 2014 membri cvartetului sunt bursieri ai asociației ”Yehudi Menuhin Live Music Now Berlin”.

Tinerii muzicieni au concertat în Spania, Austria, Africa de Sud, Olanda, Italia, Germania, România, Slovenia, Franța și Lituania. În cadrul manifestărilor organizate de ”Lincoln Center Stage Programme” au încântat publicul cu muzica lor în multe orașe din SUA.

„Furiant Quartet” a studiat și a lucrat împreună cu unii dintre cei mai renumiți muzicieni contemporani, printre care Gerhard Schulz, Daniel Rowland, Rainer Schmidt, William Coleman, Günter Pichler, Donald Weilerstein, Heime Müller sau Cuarteto Casals.

„Furiant Quartet” a inițiat la Berlin un program propriu de concerte (Kammermusik im Konvikt). Până la șase concerte pe an cu tematici diferite sunt organizate de tinerii artiști”, arată prezentarea programului publicată pe site-ul Casei municipale de Cultură din Făgăraș

Din programul evenimentului de vineri fac parte: Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Cvartet Nr. 14 in G-Dur, KV 387, Béla Bartók (1881-1945): Cvartet Op. 17 Nr. 2.

Ansamblul „Furiant Quartet” a cântat prima dată la Făgăraș în 2016 și datorită ecoului pozitiv după acel concert a hotărât să revină în Transilvania.

Acțiunea culturală este cofinanțată de Consiliul Local Făgăraș și Primăria Municipiului Făgăraș și este organizată sub egida Centenarului Marii Uniri din 1918.

Sursă foto: Facebook/Furiant Quartet.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.