VEȘTI BUNE 6 septembrie 2019

Bazin acoperit, cu saună și cabinet medical, la Făgăraș

de Administrator | 838 vizualizări

Fostul ștrand din Făgăraș se va transforma în viitor într-un bazin acoperit, cu saună, cabinet medical și sală de recuperare, anunță primarul Gheorghe Sucaciu. Investiția va fi suportată de Compania Națională de Investiții. Planul, pornit încă din 2016, a ajuns la etapa în care Primăria va preda amplasamentul către CNI, care trebuie să înceapă lucrările, a punctat edilul.

Oameni buni, ștrandul se demolează pentru că Primăria Făgăraș, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Compania Națională de Investiții va efectua investiția „Bazin de înot acoperit în Municipiul Făgăraș”.

Vă rog să înțelegeți că BENEFICIARII acestui proiect sunt FĂGĂRĂȘENII. La finalizarea investiției, bazinul va fi în proprietatea Municipiului Făgăraș și va fi pus la dispoziția făgărășenilor, în special a copiilor de la școlile din oraș”, a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, edilul Sucaciu.

Noul spațiu de înot va avea două bazine, unul mare, de 25x21 m, care să poată fi utilizat pentru înot de agrement, și unul mai mic, de 7x15 m, care să poată fi utilizat pentru antrenament și pentru copii cu vârste mai mici de 5 ani.

Totodată, proiectul arată că bazinul de înot va mai avea: bazin de hidromasaj - cu dimensiuni de 7x3m, cu o adâncime de 1,10m, vestiare pentru acces bazine, toalete pe sexe, toaletă persoane cu dizabilități, vestiare profesori, saună uscată, saună umedă și saună sărată, lifturi acces persoane cu dizabilități, depozitări, spații anexe, cabinet medical, tribune, sală de recuperare cu vestiare și grupuri sanitare, spații tehnice, cameră centrală, spații tehnice instalații de ventilare, ECS, gospodărie incendiu.

Primii pași în transformarea ștrandului municipal în bazin de înot acoperit s-au făcut în noiembrie 2016, când s-a depus solicitare pentru includerea locației în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social. În perioada noiembrie 2016 – octombrie 2018 s-a pregătit documentația tehnico-economică și alte documente solicitate de finanțator, iar ulterior MDRAP a aprobat investiția în lista-sinteză a CNI.

În martie 2019, Consiliul Local Făgăraș a aprobat printr-o hotărâre indicatorii tehnico-economici și de predare amplasament către CNI. În perioada aprilie – iunie 2019 a fost încadrat proiectul pe lista de investiții a CNI și a fost verificată în comisii. În august 2019 s-a organizat licitația pentru elaborarea proiectului tehnic și execuție lucrări de către CNI, mai arată primarul în postarea sa.

În ceea ce privește etapele care vor urma, aici se încadrează semnarea protocolului de predare amplasament către CNI liber de sarcini, Primăria Făgăraș să pună la dispoziția CNI utilitățile pentru investiție și, în final, implementarea.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.