VEȘTI BUNE 12 august 2020

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor, la Victoria

de Administrator | 1368 vizualizări

Sunt programate deja peste 60 de intervenții

Vești bune pentru proprietarii de animale din zona orașului Victoria: se organizează o campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor, cu sau fără stăpân, fără pedigree. De ce vești bune? Pentru că în felul acesta, stăpânii de animale, care înțeleg pe deplin responsabilitatea de a avea un animal în grijă, pot să se implice mai ușor direct în a lupta pentru stoparea unui fenomen greu de stăpânit: animalele abandonate pe străzi.

De săptămâna trecută, de când s-a lansat apelul, 65 de proprietari de câini și pisici s-au programat să ia parte la acțiune.

Campania se organizează în orașul Victoria în primă fază în două etape: în 17 și 18 august, respectiv 14 și 15 septembrie.

Acțiunea este organizată de Asociația „Save a Life”, în parteneriat cu Asociaţia „Ute Langenkamp: Iubiţi Maidanezii" (AULIM) și cu sprijinul Primăriei Orașului Victoria.

Sterilizarea este gratuită și vizează atât câini, dar și pisici, cu sau fără stăpân.

Mai sunt locuri, se mai pot face programări. O să încercăm să facem și în octombrie o acțiune. (...) Dacă optează pentru sterilizare, se poate evita înmulțirea necontrolată a animalelor, evită ca pisicile și câinii lor să se îmbolnăvească și bineînțeles comportamentul hormonal o să se modifice după sterilizare, adică sunt mult mai liniștiți, nu mai sunt așa de agresivi. (...) De doi ani mă chinui să fac o astfel de campanie în zonă. Necesitate este și campania nu se referă numai la orașul Victoria, ci și la satele învecinate, pentru că toți au nevoie. De aceea vreau să continui”, ne-a spus reprezentanta Asociației „Save  a Life”, Gabriela Streza.

După ce vor fi sterilizate, animăluțele vor fi ținute într-un spațiu special amenajat, situat pe strada Stadionului (clădirea vestiarelor echipei de fotbal Chimia Victoria).

„Venim cu două ambulanțe mobile, cu ajutorul Asociației AULIM, cu doi medici din Pitești. Practic, vor steriliza în ambulanță, dar vor avea un spațiu unde vor sta câinii și pisicile până se vor trezi după sterilizare”, a mai spus organizatorul.

Coordonatorii campaniei țin să le reamintească oamenilor și faptul că legislația prevede că sterilizarea câinilor fără pedigree este obligatorie în România, conform Legii 258/ 2013. Amenzile sunt în sume cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

Sterilizările în campania de la Victoria se fac doar în baza unei programări, care se realizează prin apel la numărul de telefon: 0725 809 423.

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.