Ce proiecte pot vota făgărășenii pentru ca autoritățile să le implementeze
Procesul de bugetare participativă, ediția a doua, este în etapa votului
Peste 30 de proiecte, din cele 39 înscrise, au fost declarate eligibile în cadrul procesului de bugetare participativă 2020, al Primăriei Făgăraș. Cele mai populare vor implementate începând de anul acesta de autorități. Făgărășenii pot decide care să fie acestea, prin acordarea votului lor. Proiectele care vizează dezvoltarea municipiului pot fi votate până în 28 august.
Primăria Făgăraș a dat luni, 27 iulie, startul votului în cadrul programului de bugetare participativă 2020.
„31 de proiecte, din cele 39 înscrise, au fost declarate eligibile de către comisia tehnică din cadrul Primăriei. Inițiatorilor le revine sarcina de a le promova intens în următoare 30 de zile, astfel încât să obțină cât mai multe voturi.
Proiectele care vizează dezvoltarea municipiului pot fi votate până în 28 august de către toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Făgăraș, cu vârsta împlinită de 18 ani”, arată Primăria, într-o informare transmisă pe pagina de Facebook.
Proiectele pot fi votate pe platforma dedicată – https://bp.primaria-fagaras.ro.
Fiecare cetățean are 5 voturi disponibile, câte unul pentru fiecare dintre domeniile:
• Alei, trotuare şi zone pietonale (2 proiectele eligibile);
• Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei (un proiect eligibil);
• Spații verzi și locuri de joacă (17 proiectele eligibile);
• Infrastructură educațională, culturală și de sănătate ( 8 proiecte eligibile);
• Oraşul digital (3 proiecte eligibile).
Proiectele propuse sunt: „Colegiul „Radu Negru” – școala digitala”, „Ne jucăm afară! Loc de joacă și activități în aer liber la Grădinița Prichindeii”, „Stații de încărcare mașini electrice”, „Ventilator pulmonar pentru Spitalul Municipal Făgăraș”, „Curățare monument – Statuia Doamna Stanca”, „Pistă de alergare de tartan la stadionul Municipal Făgăraș”, „Ecologizarea Râului Olt”, „Modernizare Skatepark zona stadion”, „Amfiteatru în locul fostei terase Litoral”, „Mese de ping pong și locuri de joacă”, „Instrumente de percuție muzicale publice”, „Spațiu de joacă zona Luncii”, „Făgăraș – centrul României, marcat cu bornă/ poartă simbolică”, „Amenajare spațiu educațional la Școala Ovid Densușianu”, „Amenajare spațiu de agrement și relaxare la Școala Gimazială „Ovid Densușianu””, „Skatepark Făgăraș”, „Manutanța- o clădire cu istorie”, „Amenajare spațiu verde și loc de joacă zona Gării”, „Rastel cu copertină – suport bike”, „Rastel stradal de biciclete”, „Kreativ Hub”, „Munții Făgăraș – Alpii Transilvaniei”, „Amenajare fântână arteziană Casa de Cultură Făgăraș”, „Curtea Școlii prinde viață – amenajarea unui amfiteatru”, „Înființarea și dotarea Clubului Pensionarilor din Municipiul Făgăraș”, „Colegiul Național „Radu Negru” – o călătorie în lumea jocului și a educației”, „Sală de karate pentru comunitate”, „Adu arta în atenția publicului”, „Aplicație interactivă pe vârste, cu diferite nivele de dificultate”, „Amenajare bare de tracțiune pentru sport și exerciții fizice în aer liber”, „Montare platformă subterană de colectare a deșeurilor”.
Procesul de votare se desfășoară pe platforma https://bp.primaria-fagaras.ro. Cei care doresc să participe la vot, trebuie să își creeze un cont sau, dacă au deja unul, să se autentifice.
„Proiectele câștigătoare vor fi finanțate cu maximum 71.550 de lei fiecare, urmând să fie implementate de către Primăria Făgăraș în cel mult 12 luni, începând din 4 septembrie 2020.
Bugetul total alocat procesului de bugetare participativă este de 500.000 de lei.
Succes tuturor inițiatorilor!”, mai arată Primăria.
„Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria Făgăraș, prin care ideile şi inițiativele comunității făgărășene se manifestă și se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv și transparent prin care membrii comunității se implică direct în formularea deciziilor privind prioritățile de cheltuire a banilor din bugetul local”, informa, încă de anul trecut, Primăria.