VEȘTI BUNE 5 februarie 2019

Cinematograf nou în Făgăraș

de Administrator | 1694 vizualizări

Municipiul Făgăraș ar putea avea din nou cinematograf pentru că intențiile aleșilor locali, dezvăluite încă din anii trecuți, prind contur. Afirmația vine în contextul în care, în cea mai recentă ședință de Consiliu Local s-a votat ca Cinematograful Transilvania să revină în proprietatea municipalității.

Speranțele edililor sunt ca lucrările să fie demarate în acest an, chiar dacă asta presupune ca sursă de finanțare să fie bugetul local.

„Am finanțat un proiect pentru cinematograful Transilvania. Mai discutăm un pic pe deviz, pentru că mi se pare un pic prea mare, dar acolo avem impus de expert o consolidare a blocului. Știți că cinema Transilvania este la parterul unui bloc și avem nevoie de consolidări. Astăzi am dat o hotărâre de Consiliu de a perfecta din punct de vedere juridic. Am ajuns într-o etapă finală, ca ulterior să aprobăm indicatorii tehnico-economici și să începem procedura de achiziție a constructorului“, a declarat, pentru presa locală, primarul Gheorghe Sucaciu.

În prezent, în Făgăraș nu există niciun cinematograf, însă în trecut „Negoiu” și „Transilvania” erau renumite în Țara Făgărașului. Sporadic, Casa de Cultură Făgăraș preia acum rolul de gazdă pentru difuzarea de pelicule, însă tinerii aleg să vadă mai degrabă noi apariții cinematografice la Brașov sau chiar Sibiu.

Sursă: SalutFăgăraș.ro și TVFăgăraș.ro. 

Distribuie articolul:  
|

VEȘTI BUNE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.